AFP

Brendan Rodgers is nieuwe coach van Celtic

Brendan Rodgers is de nieuwe coach van Celtic. Rodgers werd in oktober vorig jaar ontslagen bij Liverpool en heeft nu met de Schotse kampioen een nieuwe club gevonden. De Noord-Ier is de opvolger van Ronny Deila. Celtic is de club van Logan Bailly en Dedryck Boyata, die door Marc Wilmots opgenomen is in de voorselectie van de Rode Duivels voor het EK in Frankrijk.

"Het is een grote eer voor mij om bij Celtic aan de slag te gaan", aldus Rodgers, die eerder ook coach was van Watford, Reading en Swansea City. "Ik volg Celtic al mijn hele leven. Het was altijd een droom om deel uit te maken van zo'n geweldige club. Deze club doet het de afgelopen jaren uitstekend en heeft heel wat prijzen gepakt. Het doel is om deze lijn door te trekken. We willen de absolute top blijven in Schotland en opnieuw opvallen in Europese competities. Celtic krijgt veel steun van de supporters. Ik zal er alles aan doen om voor hen een winnend team neer te zetten waar ze trots op kunnen zijn."

Ronny Deila vertrok na twee seizoenen bij Celtic. De Noor leidde de club twee keer op rij naar de landstitel. In Europa stelde de Schotse grootmacht echter teleur. Deila kondigde zijn afscheid aan nadat Celtic vorige maand in de halve finale van de beker werd uitgeschakeld door FC Rangers. Die club, in 2012 opgericht na het faillissement van Glasgow Rangers, keert komend seizoen terug in de hoogste klasse. Daarmee heeft de stad Glasgow zijn beroemde 'Old Firm' weer terug.

Lees meer