2
REUTERS

Axel Witsel liep zware neusbreuk op na val over traphekje van zijn kinderen: rest van het seizoen in gedrang?

Axel Witsel heeft bij een ongeval bij hem thuis een blessure in het gezicht opgelopen, waarvoor hij intussen al onder het mes is gegaan. De Rode Duivel zou bovenaan de trap tegen een kindrekje aangeleund hebben en vervolgens met het gezicht vooruit van de trappen gevallen zijn. Witsel lag zelfs even op intensieve zorgen, maar heeft het ziekenhuis intussen verlaten. Hij komt dit jaar niet meer in actie. 

Voetballers lopen behoorlijk wat risico op blessures op het veld, maar voor Axel Witsel sloeg het noodlot thuis toe. De Rode Duivel viel zaterdagavond in zijn woning van de trappen. Witsel zou bovenaan de trap tegen een kindrekje aangeleund hebben, dat ter bescherming dient voor zijn dochters Mai-Li (4) en Evy (2). Hij viel met het gezicht vooruit van de trappen en liep daarbij vooral verwondingen in het gelaat op. Volgens goede bronnen was een zware breuk van het neusbeen één van de gevolgen van de valpartij. Witsel werd meteen overgebracht naar het Nord-ziekenhuis in Dortmund, waar hij even op intensieve zorgen terecht kwam. Later onderging de Rode Duivel er mond- en gezichtschirurgie. Zijn vrouw Rafaella bracht aan zijn zijde de nacht door in het ziekenhuis.

De operatie verliep succesvol. Ondertussen heeft Axel Witsel het ziekenhuis al verlaten, maar hij komt dit jaar zeker niet meer in actie voor Borussia Dortmund. “Dit is jammer voor hem en voor ons”, liet Dortmundcoach Lucien Favre intussen op de website van de club noteren. “Hij is een erg belangrijke speler voor ons. We hopen dat hij zo snel mogelijk beter wordt. Zondagochtend heb ik het nieuws vernomen. We konden niet met hem praten. Hij lag toen in het ziekenhuis op de afdeling intensieve zorgen.”

Axel Witsel kwam zaterdag nog in actie met de Borussen. Op de veertiende speeldag in de Bundesliga trakteerden ze Fortuna Düsseldorf op een 5-0 pandoering. Met de winterstop in zicht staat titelkandidaat Dortmund op de derde plaats, op vijf punten van de verrassende leider Borussia Mönchengladbach, maar vóór Bayern München. In de Bundesliga worden er voor de lange winteronderbreking nog drie speeldagen afgewerkt, Dortmund speelt achtereenvolgens nog tegen Mainz, Red Bull Leipzig en Hoffenheim. In de Champions League is Slavia Praag dinsdag de tegenstander op de laatste speeldag in de groepsfase. Dortmund heeft absoluut een overwinning nodig om nog door te gaan in de Champions League. De Borussen hebben evenveel punten, maar een slechter doelsaldo dan Inter Milaan, dat dinsdag groepsleider Barcelona ontvangt. In de Duitse beker wordt er pas in februari opnieuw gespeeld.

Voor Witsel en de Rode Duivels valt te hopen dat zijn blessure geen verdere gevolgen heeft voor de rest van het seizoen. Ostheopaten leggen al langer het verband tussen gezichtstrauma’s en latere spierblessures. Onder meer Vincent Kompany zou zo later de gevolgen gedragen hebben van een gebroken oogkas in een interland tegen Servië. Mocht zijn val van de trap gelijkaardige consequenties hebben voor Axel Witsel, dan kan dat flink wat roet in het eten strooien in de voorbereiding van de Rode Duivels op het EK of in de loop van het toernooi zelf. Roberto Martínez kan alleen maar hopen dat zijn sleutelspeler de volgende maanden gespaard blijft van spierblessures ten gevolge van zijn ongelukkige valpartij.

2
Bernd Thissen/dpa

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Steven de Smedt

    Levensgevaarlijk die hekjes! Direct een totaal verbod op leggen zoals al de andere dingen waar ongevallen mee gebeuren!!

  • Philomena Vanderweyen

    Spoedig herstel man.

Lees meer