2 Axel Witsel, hier op een archiefbeeld met Thorgan Hazard in zijn zog.
Bernd Thissen/dpa Axel Witsel, hier op een archiefbeeld met Thorgan Hazard in zijn zog.

Borussia Dortmund kan voor trip naar Wolfsburg nog altijd niet op Witsel rekenen

Borussia Dortmund zal zaterdag op bezoek bij VfL Wolfsburg nog altijd niet kunnen rekenen op Axel Witsel. Dat bevestigde trainer Lucien Favre.

Witsel is al even out met een spierblessure en moet ook een kruis maken over de trip naar Wolfsburg. “Axel zal er nog niet bij zijn”, stelde Favre, die ook een update gaf over enkele andere Dortmund-spelers met blessures. “Emre Can en Giovanni Reyna kunnen vandaag weer voluit trainen. Marco Reus heeft nog niet met de groep getraind. Wij hopen dat hij snel weer van de partij is.”

De Bundesliga lag sinds midden maart stil wegens de coronacrisis, maar de Duitse hoogste divisie kon vorig weekend als de eerste topcompetitie in Europa hervatten. De heropstart gaat gepaard met forse gezondheidsmaatregelen en fans zijn in de stadions niet welkom.

Dortmund, tweede in de stand achter Bayern München, miste zijn rentree niet. Onder leiding van een sterke Thorgan Hazard, met een assist en doelpunt, klopte Borussia in een derby Schalke 04 met 4-0.

2 Witsel.
REUTERS Witsel.

Lees ook:

Marc Degryse beleefde weinig plezier aan herstart Bundesliga: “Als we dit maanden moeten volhouden, gaan er veel supporters afhaken”

IN BEELD. Eenzame vieringen, ontsmette ballen en een leeg stadion: zo ziet de herstart van de Bundesliga eruit

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer