De Bruyne mist reuzenkans, Wolfsburg blijft steken op 1-1 tegen Köln

Kevin De Bruyne en co zijn op het veld van Köln niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel. De thuisploeg verdiende - zeker op basis van de vele kansen in de tweede helft - beter, maar mag zich uiteindelijk nog gelukkig prijzen. In blessuretijd miste De Buyne, in wat mogelijk zijn laatste wedstrijd was voor de Duitsers, een reuzenkans en mikte Dost een kopbal op de lat. De vicekampioen van vorig seizoen begint de competitie zo met 4 op 6. Kampioen Bayern München behoudt dankzij een straffe comeback op het veld van Hoffenheim wel het maximum van de punten.

Transfersaga of niet, Wolfsburgcoach Dieter Hecking dropte Kevin De Bruyne - tot nader order nog steeds speler van 'Die Wölfe' - gewoon in de ploeg tegen Keulen. Ook voor Koen Casteels was er een plaats in de basiself. Beide ploegen wonnen dan wel hun wedstrijd op de openingsspeeldag, op het veld was er weinig spektakel te zien in de eerste periode.

Thuisploeg Keulen toonde zich wel superefficiënt en wist de enige echte kans in de eerste helft te verzilveren. Modeste stuurde Zoller diep, die reageerde sneller dan een uitgekomen Casteels en kon de bal slim in doel werken met het hoofd. 1-0 was de ruststand.

Bendtner als verlosser
De tweede helft bracht wel het verhoopte spektakel. Köln gaf de bal en het initiatief aan Wolfsburg en wachtte zelf geduldig op de counter. Dat leverde heel wat kansen op, na een uur was er een wereldsave nodig van Casteels om Modeste van de 2-0 te houden. Wolfsburg gaf zich echter niet zomaar gewonnen en knokte zich op karakter terug in de match. Het was uiteindelijk invaller Nicklas Bendtner die een rebound van dichtbij in doel tikte.

De Bruyne mist
Even leek het erop dat de bezoekers nog de volle buit zouden meegraaien, maar zover kwam het niet. Na een blunder achterin mocht Bruyne zelf alleen op doelman Horn af, maar de meest besproken voetballer van het moment wachtte te lang en verkwanselde zo de opgelegde mogelijkheid. Seconden later mikte Bas Dost een vrije trap nog op de lat. Het bleef het uiteindelijk dus toch 1-1.


4
AFP
4
EPA
4
AFP
4
EPA

Lees meer