4
rv/Instagram

Duitse doelman pakt schandelijk rood met karatetrap waarmee ook Schumacher deed gruwelen

Schandalige overtreding in de Bundesliga. Met een ware karatetrap schopte Schalke-keeper Alexander Nübel tegenstander Mijat Gacinovic van Frankfurt in minuut 66 tegen de grond. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een actie die meteen doet denken aan de beruchte aanslag van Toni Schumacher op Patrick Battiston. In de halve finale van het WK 1982 haalde de doelman toen de Fransman op weerzinwekkende manier onderuit.  Battiston bleef bewusteloos liggen, met beschadigde nekwervels en ruggengraat en met twee tanden minder. De Nederlandse scheidsrechter Charles Corver gaf daar destijds geen kaart voor. De Duitsers wonnen uiteindelijk na 3-3 in de verlengingen en strafschoppen, om dan de finale tegen Italië te verliezen. 

Nübel kreeg gisteren meer dan terecht rood, waardoor Schalke het met z'n tienen nog even benauwd kreeg. Uiteindelijk hielden ze stand, nadat Benito Raman er snel na de pauze 1-0 van had gemaakt (bekijk die goal hier). Zijn vierde goal in amper vier weken tijd. En Gacinovic? “I’m fine”, klonk het in een korte reactie. Na afloop toonde hij de schade op zijn borst (zie foto hieronder). 

4
Instagram
4
EPA
4
AFP

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rony stokart

    Gewoon strafrechtelijk vervolgen, ze zullen dan wel 10 keer nadenken.

  • Erik Audenaert

    Wat een voorbeeld voor de jeugd ," NOOIT " meer op een voetbalveld .

Lees meer