5
REUTERS

Even schrikken voor Witsel: Dortmund-spelers zien hoe fans thuisploeg plots zwarte tennisballetjes op terrein gooien

’t Was gisteravond even schrikken voor Witsel en co, die op het veld van rode lantaarn Nünberg (0-0) speelden. De supporters van de thuisploeg gooiden in de eerste helft massaal zwarte tennisballetjes op het terrein. Een protest tegen maandagvoetbal in de Bundesliga.

Wie de Bundesliga een beetje volgt, weet dat de Duitse voetbalfans geen fan zijn van wedstrijden op maandag. “Gegen Montagsspiele!” Dat Nürnberg gisteren weer op de eerste weekdag moest aantreden, schoot bij de toeschouwers in het verkeerde keelgat.

Toen Dortmund-speler Jadon Sancho in de eerste helft een corner wilde nemen, gooiden de Nürnberg-fans heel wat zwarte tennisballetjes op het veld. Een actie van de supporters in het Max-Morlock-Stadion als protest tegen wedstrijden op maandag. Ook stonden de toeschouwers met middelvingers te zwaaien. Geen extra uitleg nodig.

Er is in Duitsland al lange tijd kritiek op maandagvoetbal. En vanaf het seizoen 2021/2022 wordt er in de Bundesliga niet meer op de eerste weekdag gespeeld. Dat zijn de clubs met elkaar overeengekomen. De maatregel kan niet eerder worden ingevoerd, omdat het huidige televisiecontract na dit seizoen nog twee jaar doorloopt. En in dat contract is opgenomen dat op minimaal vijf maandagen een duel op het programma staat.

5
REUTERS
5
REUTERS
5
REUTERS
5
REUTERS

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nicolas Van Hoecke

    Inderdaad klagen en toch gaan. Net zoals hier de halvering in PO. Iedereen is er tegen maar ze blijven gaan kijken. Dat niemand in geen enkel club een abbo neemt, lege stadions in begin van seizoen en de regel zal rap veranderd worden maja als ge blijft meelopen......

  • frankie bressinck

    Blijf thuis dan zal het bestuur wel zien dat dat niet klikt op maandag! Maar nee, ik denk dat ze hun beste recette hadden gisteren!

Lees meer