4 Lukabakio heeft het aan de stok met Klaassen en Selassie.
Photo news Lukabakio heeft het aan de stok met Klaassen en Selassie.

Hij maakte onlangs furore tegen Bayern, maar nu heeft Lukebakio het verkorven bij zijn coach: “Waarmee denkt hij bezig te zijn?”

Vier goals in drie wedstrijden, waaronder een hattrick tegen Bayern München. En toch heeft Dodi Lukebakio het verkorven bij zijn coach. “Dodi is te veel gehypet”, zegt Düsseldorf-trainer Funkel. Die liep zich afgelopen vrijdagavond bij de 1-3-nederlaag tegen Werder Bremen verschrikkelijk te ergeren aan het gedrag van de flankaanvaller. En hij niet alleen. “Hij provoceert zijn tegenstanders, het publiek en zelfs scheidsrechters. Ik laat dit niet zomaar passeren.”

4
Photo news

De uithaal van Funkel komt er nadat Lukebakio tegen Werder Bremen meer schwalbes dan geslaagde dribbels deed. De Belgische belofteninternational had ook een akkefietje met tegenstanders Klaassen en Selassie, toen die snel een bal uit het doel wilden halen. Bovendien ging Lukebakio zwaar in de fout bij de gelijkmaker van Bremen. Funkel: “Hij moet die bal gewoon buitentrappen. Waarmee denkt hij bezig te zijn? Ik ga een hartig woordje praten met Dodi.”

4
EPA

Na een goede periode beginnen te zweven. Het is een oud zeer waar Lukebakio ook in zijn beginjaren bij Anderlecht mee te kampen had. Het gevolg: twee jaar zonder speeltijd en amper vooruitgang in zijn ontwikkeling. Funkel is zich bewust van dat parcours en weet: Lukebakio voetbalt beter met de voetjes op de grond. De flankaanvaller moet vrezen voor sportieve sancties, waarschuwt zijn coach. “Zelfs zijn ploegmaats hebben hem erop aangesproken. Hij moet meer open staan voor kritiek. Het gedrag van Dodi had niets te maken met voetbal.”

4
Carmen Jaspersen/dpa

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy Van den Hout

    Misschien de helft van zijn loon afnemen , dan kan hij eens nadenken over zijn houding !

  • jacques hillaert

    Even op de grond zetten en dat komt wel ok, t'is ne goeien geloof me

Lees meer