3 Thorgan Hazard.
Marius Becker/dpa Thorgan Hazard.

Na Dortmund toont nu ook Bayern München interesse in Thorgan Hazard

Een nieuwe bewonderaar erbij. Naast Borussia Dortmund snuffelt nu ook Bayern München aan Thorgan Hazard, een van de uitblinkers in de Bundesliga. Dat schrijft Duits weekblad Kicker, doorgaans betrouwbaar

In de entourage van de Hazards houden ze de lippen op mekaar over de precieze clubs, maar dat de interesse in Thorgan toeneemt, wordt niet ontkend. Logisch ook. De tweede Hazard is de draaischijf van Borussia Mönchengladbach en scoort ook goed in de cijfertjes: 8 goals en 6 assists.

Nadat hij eerst aan Borussia Dortmund werd gelinkt, voegde Kicker nu Bayern München aan dat lijstje toe. De Duitse recordkampioen beleeft een turbulent seizoen en wil zijn aanval opfrissen. Naast Timo Werner, Christian Pulisic en Luka Jovic is Thorgan een van de denkpistes. Liefst shopt Bayern nog altijd in eigen land. Het is een beproefde strategie.

3 “Kandidaten voor Bayern”, staat er op de cover van Kicker te lezen. Thorgan Hazard is één van die kandidaten.
Kicker “Kandidaten voor Bayern”, staat er op de cover van Kicker te lezen. Thorgan Hazard is één van die kandidaten.

Mönchengladbach van zijn kant hoopt nog altijd het contract van Hazard (25) te kunnen openbreken. Dat heeft sportief directeur Max Eberl duidelijk gemaakt aan vader Thierry, die de zaken van zijn tweede zoon behartigt: “Wij hebben hem laten verstaan dat we graag door willen gaan met Thorgan.” Het contract van de voormalige Gouden Schoen loopt in 2020 af en Thorgan staat niet afwijzend tegen over een verlengd verblijf. Als Gladbach, momenteel tweede in de Bundesliga, een Champions Leagueticket afdwingt, stijgen de kansen. “We hebben open gesprekken. In het voorjaar zitten we opnieuw samen”, aldus Gladbach.

Vorige zomer stond Thorgan onder andere in de belangstelling van Valencia. Vader Thierry werd er gespot aan de kantoren van de club. Atlético legde al een aantal lijntjes uit en ook AS Roma en Leicester volgen zijn situatie al een tijdje op de voet. Gladbach wil tot op heden echter niet meewerken aan een transfer.

3 Thorgan Hazard (Gladbach)
Photo News Thorgan Hazard (Gladbach)

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert De poorter

    Blijven waar hij is,komt anders niet aan speelminuten!

  • PLANCKAERT Johan

    thorgan is een topspeler net als zijn broer. moet altijd in de nationale ploeg spelen vanaf nu. Bij waregem al stak hij er met kop en schouders bovenuit! heerlijke spelinzicht en traptechniek. zo'n spelers moeten beschermd en gekoesterd worden!

Lees meer