REUTERS
BVB
BVB
3
2
F95
F95

Titeldroom blijft dan toch levend: Dortmund klopt Düsseldorf en ziet Bayern punten verspelen

De titeldroom blijft dan toch levend. Borussia Dortmund deed vandaag wat het moest doen tegen Fortuna Düsseldorf (3-2) -waar Lukebakio een strafschop miste- en zag Bayern twee punten verspelen in Leipzig (0-0). Met nog één speeldag te gaan in de Bundesliga hebben Witsel en co twee punten minder op de teller dan de Rekordmeister. 

Voor Borussia Dortmund stond een thuiswedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf, dat nergens meer voor speelde, op het programma. Op papier een makkelijkere wedstrijd dan die van Bayern München, maar in de praktijk had de nummer twee van Duitsland het behoorlijk lastig met Fortuna Düsseldorf. De voorsprong was er bij rust wel voor de formatie van Lucien Favre. Christian Pulisic kopte de bal tegen de touwen: 1-0.

Datzelfde deed Oliver Fink vlak na rust namens Fortuna Düsseldorf, mede dankzij de blunderende Marwin Hitz. De doelman van Borussia Dortmund liet de bal zomaar tussen zijn benen door glippen. Hij zag echter tot zijn grote vreugde dat zijn kameraden de voorsprong weer razendsnel terug veroverden. Thomas Delaney, bij de 1-0 nog aangever, schoot de 2-1 binnen.

Er was vervolgens wederom een negatieve hoofdrol weggelegd voor Hitz. Hij torpedeerde Dodi Lukebakio, waarna de scheidsrechter naar de stip wees: penalty. Lukebakio ging zelf achter de bal staan, maar faalde jammerlijk: onze landgenoot schoot naast.

Nadat Adam Bodzek nog een rode kaart kreeg namens de uitploeg was het Mario Götze die in blessuretijd voor de 3-1 zorgde. Dawid Kownacki bepaalde de eindstand in de ultieme slotfase nog op 3-2. Borussia Dortmund staat nu met één wedstrijd te gaan, uit tegen Borussia Mönchengladbach, twee punten achter op Bayern. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer