2 Jerome Boateng.
EPA Jerome Boateng.

Uitstapje kost Jerome Boateng boete: "Was op weg naar ziek zoontje en vind deze straf triest”

Bayern München heeft zijn Jérôme Boateng (31) een boete opgelegd omdat hij tegen de richtlijnen in zijn woning verliet. De Duitse kampioen meldde dat de verdediger dinsdag zonder toestemming van de club München verliet. Over de hoogte van de boete zegt de club niets, wel dat het bedrag aan een ziekenhuis in München geschonken zal worden.

“Bayern en zijn spelers hebben in deze tijden een voorbeeldfunctie te vervullen”, stelt de club. “Boateng handelde in strijd met de richtlijnen van de club. Die richtlijnen zijn in overeenstemming met die van de Beierse deelstaatregering en de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten.”

Het illegale tripje van Boateng lekte vandaag uit via de Duitse krant ‘Bild’. Dat wist te melden dat Boateng gisteren met de schrik was vrijgekomen tijdens een ongeval met zijn auto. Boateng slipte op de A9 in de buurt van het Duitse Selbitz met zijn Mercedes en kwam op de vangrail terecht. Boateng bleef ongedeerd, maar de schade aan zijn dure auto was aanzienlijk. Daar kwam een dag later dus ook nog een forse geldboete van zijn werkgever bij.

“Ik was op weg naar mijn vierjarig zoontje. Die had me aan de telefoon verteld dat hij ziek was”, verdedigde Boateng zich in een reactie aan ‘Bild’. “Ik heb voor deze sanctie dan ook geen begrip. Ik kan eender welke straf aanvaarden, als die rechtvaardig is. Dat is nu niet het geval. Ik besef wel dat het fout was om de club niet te verwittigen, maar op dat moment dacht ik alleen maar aan mijn zoontje. Als mijn kind mij nodig heeft, dan ga ik, hoe laat ook, of wat me dat ook kost. Ik wil de vader nog zien die op zo’n moment niet vertrekt om bij zijn vierjarig zoontje te zijn. Dat ze me daar voor straffen, vind ik triest.”

Lees ook: Aston Villa-ster Grealish roept op om binnen te blijven, waarna hij drie wagens aanrijdt na een feestje

De beste momenten van Boateng:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
2
AP

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tina Colpaert

    Het is wet voor iedereen dus ook voor deze geen medelijden zijn mensen die zelfs geen afscheid mogen nemen van stervende denken ze dat dit er niet inhakt?

  • Kurt Veldeman

    Ik denk daar net hetzelfde over. Als mijn dochtertjes in nood zitten doe ik daar alles voor, mijn absolute nummer één, ongeacht de kost... Dus ik heb alle begrip voor die man.

Lees meer