4
EPA

VIDEO. Bayern legt er zes in het mandje tegen Mainz, Verstraete en Bornauw vieren na late goal

Ook in de Bundesliga flink wat zaterdaggeweld. Bayern haalde zwaar uit tegen Mainz. Verder een geslaagde middag voor de Belgen. Raman won met Schalke van Hertha Berlijn (Lukebakio). Verstraete en Bornauw konden vieren met Keulen tegen Freiburg.

Meer eerst dus Bayern. De Duitse recordkampioen kwam na zes minuten op achterstand tegen een fel gestart Mainz. Boëtius (in een ver verleden nog bij Racing Genk) scoorde de openingsgoal. Bayern had even tijd nodig om zich te herstellen, maar met een volley van Pavard en een knappe vrije trap van Alaba in de bovenhoek ging de ploeg uit Beieren toch met de voorsprong rusten. 

Na de pauze was het hek helemaal van de dam. In een dol halfuur legde de ploeg van coach Kovac vier doelpunten in het mandje. Perisic scoorde z’n eerste voor Bayern, Lewandowski en Coman pikten ook hun goaltje mee. Davies legde de eindstand vast. Bayern is gedeeld tweede in de stand met 7 op 9. Enkel Leipzig pakte tot nu toe alle punten.

Raman wint Belgisch onderonsje tegen Lukebakio

Schalke 04 kon dan weer de drie punten thuishouden tegen Hertha Berlijn. Met dank aan twee owngoals: eentje van Niklas Stark en Karim Rekik. Laat in de tweede helft maakte Jonjoe Kenny er nog 3-0 van. Raman werd bij Schalke na 68 minuten naar de kant gehaald, Dodi Lukebakio mocht gaan rusten na 77 minuten bij Hertha Berlijn.

Late winst voor Verstraete en Bornauw

FC Keulen heeft helemaal in het slot in de overwinning weggekaapt op het veld van Freiburg. De ploeg van Sebastiaan Bornauw en Birger Verstraete won met 1-2 met dank aan een laat doelpunt van Ellyes Skhiri in de 91ste minuut. De twee Belgen stonden de volledige wedstrijd op het veld. Ook Koen Casteels kwam aan de aftrap in de Bundesliga en zag hoe zijn ploeg Wolfsburg niet verder geraakte dan een 1-1 gelijkspel tegen Paderborn in eigen huis. 

4
AFP
4
AFP
4
EPA

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer