4 Schulz, Witsel en Alcacer vieren.
AFP Schulz, Witsel en Alcacer vieren.

Witsel en Dortmund verslaan Bayern en winnen Duitse Supercup

Borussia Dortmund heeft de Duitse Supercup gewonnen. In eigen stadion nam de vicekampioen met 2-0 de maat van bekerwinnaar en landskammpioen Bayern Munchen. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord.

Paco Alcacer opende de score in de 48ste minuut op assist van Jadon Sancho, die in de 69e minuut zelf de eindstand vastlegde. Axel Witsel speelde de volledige partij voor Dortmund, aanwinst Thorgan Hazard zat wegens een lichte enkelblessure niet in de selectie.

Voor Dortmund is het de zesde Supercup, na 1989, 1995, 1996, 2013 en 2014. Alleen Bayern doet met zeven stuks beter. Volgend weekend wordt de eerste ronde van de beker gespeeld in Duitsland, een week later gaat de competitie van start. Dortmund maakt er geen geheim van dat het dit seizoen een einde wil maken aan de hegemonie van Bayern, dat zich in mei voor de zevende keer op rij tot landskampioen kroonde. 

4
AFP
4
EPA
4
Marius Becker/dpa

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lode Caets

    Witsel degelijke match

Lees meer