PHOTO_NEWS

Buyens scoort, Vossen met Middlesbrough op kop in Championship

Charlton Athletic heeft stilaan een patent op gelijke spelen. De Engelse club uit de Championship van eigenaar Roland Duchâtelet speelde vanmiddag al voor de twaalfde keer dit seizoen gelijk. Deze keer kwamen ze niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Blackpool. Igor Vetokele en Yoni Buyens mochten van hun coach Bob Peeters de volledige wedstrijd spelen.

Buyens vanop de stip
Yoni Buyens trok in de eerste helft nog eigenhandig een achterstand recht door er vanop de stip 1-1 van te maken. Charlton kwam zelfs nog 2-1 voor via Cousins, maar in de 89ste minuut maakte Steve Davies er alsnog 2-2 van.

Vossen is leider
Jelle Vossen heeft met Middlesbrough wel kunnen winnen. 'Boro' haalde het in de topper tegen Derby County met 2-0 en springt over Derby County naar de kop van het klassement.

Vossen, die vorige week zaterdag na 236 dagen opnieuw de weg naar doel vond, begon opnieuw in de basis bij Middlesbrough. Een doelpunt van Patrick Bamford (6') en een omgezette penalty van Grant Leadbitter (62') volstonden voor de thuisploeg om leider Derby County te verslaan. Vossen werd in de 78e minuut vervangen door de Nederlander Yanic Wildschut.

In de stand telt Middlesbrough 39 punten en deelt het de eerste plaats met Bournemouth. Charlton is 10e met 30 punten.

Lees meer