2
Photo News

Coach Lyon: “Denayer is nieuwe aanvoerder dankzij zijn natuurlijk leiderschap"

Jason Denayer is sinds kort de aanvoerder van Olympique Lyon, waar hij in 2018 neerstreek. De Braziliaan Sylvinho, de nieuwe coach van de Franse topclub, looft de 24-jarige verdediger om zijn natuurlijk leiderschap.

"Jason Denayer heeft een natuurlijk leiderschap", verklaarde Sylvinho zijn keuze voor Denayer op een persconferentie. "Hij kan het goed vinden met de jongeren en heeft een goede relatie met de anciens. Ik denk dat hij nog een enorme progressiemarge heeft. De verantwoordelijkheid die ik hem geef, kan hem nog doen groeien."

Denayer kwam in 2013 bij Manchester City terecht. De Rode Duivel speelde echter nooit voor het eerste elftal van de Citizens. Hij werd uitgeleend aan Celtic Glasgow (2014-2015), Galatasaray (2015-2016 en 2017-2018) en Sunderland (2016-2017). In 2018 volgde een transfer naar Lyon, waar hij uitgroeide tot een sterkhouder achterin.

2
AFP

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Frank Coussement

    Anderlecht is te laat voor hem.

Lees meer