2
Photo News

Coach Lyon: “Denayer is nieuwe aanvoerder dankzij zijn natuurlijk leiderschap"

Jason Denayer is sinds kort de aanvoerder van Olympique Lyon, waar hij in 2018 neerstreek. De Braziliaan Sylvinho, de nieuwe coach van de Franse topclub, looft de 24-jarige verdediger om zijn natuurlijk leiderschap.

"Jason Denayer heeft een natuurlijk leiderschap", verklaarde Sylvinho zijn keuze voor Denayer op een persconferentie. "Hij kan het goed vinden met de jongeren en heeft een goede relatie met de anciens. Ik denk dat hij nog een enorme progressiemarge heeft. De verantwoordelijkheid die ik hem geef, kan hem nog doen groeien."

Denayer kwam in 2013 bij Manchester City terecht. De Rode Duivel speelde echter nooit voor het eerste elftal van de Citizens. Hij werd uitgeleend aan Celtic Glasgow (2014-2015), Galatasaray (2015-2016 en 2017-2018) en Sunderland (2016-2017). In 2018 volgde een transfer naar Lyon, waar hij uitgroeide tot een sterkhouder achterin.

2
AFP

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer