2 Dokter Sonnet Ehlers stelt haar revolutionaire uitvinding voor.
Dokter Sonnet Ehlers stelt haar revolutionaire uitvinding voor.

Condooms met haken tegen verkrachters op WK voetbal

In Zuid-Afrika worden op grote schaal condooms verspreid met weerhaakjes. Deze condooms moeten een dam opwerpen tegen de verwachte golf van verkrachtingen tijdens het komende WK voetbal. Zo'n 30.000 Zuid-Afrikaanse vrouwen krijgen een antiverkrachtingscondoom.

De Zuid-Afrikaanse arts Sonnet Ehlers heeft volgens RTL Nieuws het pijnlijke condoom ontwikkeld, nadat ze een verkrachte vrouw had geholpen. De Rape-aXe is een condoom dat vrouwen bij zichzelf kunnen inbrengen. Het is de bedoeling dat het tijdens het komende WK gratis wordt verspreid. Na het WK is het condoom voor twee dollar per stuk te koop.

Vastgekneld rond penis
Aan het rubbertje zitten scherpe weerhaakjes, die bij een verkrachting aan de penis van de dader vast blijven zitten. Daarbij komt geen bloed vrij, wat belangrijk is besmettingen tegen te gaan. De verkrachter kan het condoom niet van zijn penis verwijderen zonder hulp van een dokter. Als hij dit wel doet, is dat zeer pijnlijk.

Maat voor niets?
Volgens critici werkt het condoom niet. De verkrachting vindt toch plaats en de verkrachter zou wel eens nog gewelddadiger kunnen worden als hij met de Rape-aXe geconfronteerd wordt. (eb)

2

Lees meer