Cristiano Ronaldo.
Getty Images Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo voor vierde keer op rij niet mee op verplaatsing

Cristiano Ronaldo heeft aanvaard dat hij af en toe rust moet nemen. Dat heeft zijn coach bij Real Madrid, Zinédine Zidane, vandaag gezegd. "Vorig jaar was het lastig hem van de noodzaak te overtuigen."

De Portugese aanvaller mist morgen, als zijn ploeg tegen het reeds gedegradeerde Granada aantreedt, voor de vierde keer op rij een uitwedstrijd in La Liga. Dat wordt de achtste competitiewedstrijd die de 32-jarige spits dit seizoen moet laten lopen. Vorig seizoen speelde 'CR7' liefst 36 van de 38 duels in de Spaanse competitie.

"Hij speelt doorgaans zestig tot zeventig wedstrijden per seizoen, maar spelers hebben rust nodig. Zeker als je wilt dat ze tijdens de ontknoping van het seizoen in topconditie zijn. Cristiano heeft die nieuwe werkelijkheid eindelijk geaccepteerd", zegt Zidane.

Gelijk
De Franse coach lijkt vooralsnog het gelijk aan zijn zijde te hebben. Ronaldo maakte in de kwartfinalewedstrijden van de Champions League tegen Bayern München vijf doelpunten en in de halve finale tegen Atlético Madrid staat de teller na één ontmoeting al op drie. Een extra argument voor Zidane om zijn topscorer tegen Granada niet in te zetten, is dat hij op scherp staat en bij een gele kaart de kraker van volgende week tegen Sevilla zou missen.

Lees meer