AP

David Beckham laat stadion bouwen van 860 miljoen euro, palmbomen en cocktail-bars op het dak inbegrepen

Het stadion van Inter Miami CF, de nieuwe club van David Beckham, mag wat kosten. Dat blijkt uit een video die vandaag werd vrijgegeven. Palmbomen, cocktail-bars, een winkelcentrum met de duurste merken..., het hoort er allemaal bij.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De video toont dat Beckham grootse plannen heeft met het nieuwe stadion. Het dak van het Miami Freedom Park is getooid met palmbomen. Op een brede boulevard zien we enkele cocktail-bars, die de fans de gelegenheid moeten geven om bij een drankje van de wedstrijd van hun favoriete club te genieten. Ook restaurants en een winkelcentrum met de duurste merken zijn voorzien in het stadionproject. Miami Freedom Park zou 25.000 toeschouwers onderdak bieden. Kostprijs van het hele plaatje: ruim 860 miljoen euro.

Belangrijkste werk voor ‘Becks’ op dit moment echter: de aanstelling van een coach voor zijn team. “We zijn volop aan het praten met een paar kandidaten en hopen snel onze nieuwe trainer te kunnen voorstellen”, liet sportief directeur Paul McDonough begin oktober optekenen. Drie weken later is er nog altijd geen witte rook. Ex-Real Madrid-coach Santiago Solari, die nog met Beckham samenspeelde bij de ‘Koninklijke’, zou in pole-positie liggen.

Inter Miami CF, dat vanaf maart 2020 toetreedt tot de Major League Soccer, zal de eerste twee seizoenen zijn thuisduels afwerken in het Lockhart Stadium in Fort Lauderdale. De bouw van Miami Freedom Park moet tegen begin 2022 voltooid zijn.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer