RV

De topscore in kungfu: Burundees breekt haast nek van tegenstrever en doet er even later nog schepje bovenop

In de kungfu-zaal zou je een monsterscore krijgen, op een voetbalveld meer dan terecht een rood karton. Tanzania leek met een 2-1-stand in de beslissende kwalificatiematch op weg naar een plek op de Afrika Cup voor de U17. De frustraties bij tegenstrever Burundi borrelden dan ook op, met een verschrikkelijke tackle tot gevolg. 

Het nummer 14 van Burundi werd in de luren gelegd, maar nam met een karatetrap in de hals van een Tanzaniaan ongeoorloofd revanche. Alsof dat nog niet volstond, plantte hij zijn studs op de bil van het onfortuinlijke slachtoffer. Of de scheidsrechter een rode kaart tevoorschijn toverde, is niet geweten. Wat wel opvalt: de herrieschopper wees na de ingreep fijntjes naar de bal... Het bleef trouwens 2-1 - de doodschop ten spijt. 

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • john meulebrouck

    Die hoort niet op een voetbalveld maar achter de tralies.

  • Joeri Haelen

    En dan nog even de topjes in zijn been plaatsen...

Lees meer