5
AFP

Depoitre volledig van de radar verdwenen, maar: "Terugkeer naar België zou ik als mislukking beschouwen"

Hoe zou het nog zijn met Laurent Depoitre? De Belgische spits van FC Porto is helemaal van de radar verdwenen en lijkt aan te sturen op een nieuw avontuur. Opvallend: zijn nieuwe uitdaging zal hoogstwaarschijnlijk niet in ons land liggen, een terugkeer lijkt voorlopig (?) niet aan de orde. De man van 7 miljoen euro doet zijn verhaal bij 'Le Grand Debrief', de voetbaltalkshow van Proximus 11 en La Dernière Heure.

"Op menselijk vlak gaat alles goed. Ik voel mij prima en geniet hier in Portugal van de zon, het strand en de zee. Aan de andere kant is er natuurlijk het sportieve plaatje en op dat vlak gaat het iets minder vlot. In het begin was het natuurlijk lastig om mijn rol te aanvaarden. Bij al mijn clubs was ik titularis. Bij Porto ben ik voor het eerst bankzitter. Op een bepaald moment stelde ik duidelijk vast dat de trainer geen vertrouwen in mij heeft. Ik blijf natuurlijk mijn uiterste best doen op training, maar ik weet heel erg goed dat het dit seizoen een moeilijke zaak wordt om mij nog in de ploeg te knokken."

"Makkelijke zondebok"
Waar liep het precies mis voor de voormalige sterkhouder van AA Gent? "Mijn eerste wedstrijd als basispion verliep prima, maar in mijn tweede match speelde ik totaal niet goed. De ploeg trouwens ook niet. Ik heb het gevoel dat ik daar al mijn krediet verspeeld heb. Vervolgens kreeg ik hier en daar nog eens 20 minuten, maar als je geen vertrouwen meer krijgt of voelt, is het moeilijk om jouw beste niveau te halen. Ik heb de indruk dat ik soms een makkelijke zondebok ben."

5
EPA

"Leek de ideale keuze"
De 28-jarige spits kan niet anders dan zijn ontgoocheling verbijten en hopen op een (snelle) oplossing: "Op dit moment wacht ik gewoon het einde van het seizoen af en dan zien we wel. Met wat ik nu weet, zou ik niet voor Porto gekozen hebben. Maar op het moment van mijn transfer leek het natuurlijk wél de ideale keuze. Wanneer een grote club als Porto aanklopt, is het moeilijk om te weigeren. Bovendien kwamen ze ook nog eens uit in de Champions League. Er waren redenen genoeg om hier te tekenen."

Beschouwt 'Lolo' zijn avontuur in Portugal als verloren tijd? Toch niet, zo blijkt: "Het was hoe dan ook een mooie ervaring. Ik heb mogen leren aan de zijde van uitstekende spelers, dat is een ervaring an sich. Je kunt in een carrière trouwens niet alleen maar mooie momenten kennen." Depoitre mist ons land, maar terugkeren, is (nog) niet aan de orde. "Ik mis de topmomenten in Gent. Ik volg nog altijd al hun matchen. Als ik Gent-Club zie dan heb ik goesting om weer op dat veld te staan. het zijn geweldige matchen om te spelen en dat dan nog eens in een topsfeer."

En dan de onvermijdelijke vraag over een terugkeer naar ons land: "Op dit moment zou ik dat als een mislukking beschouwen. Ik zou graag nog een ander buitenlands avontuur aangaan. We zien wel na dit seizoen. Ik sluit niks uit, maar een terugkeer naar België is niet mijn eerste keuze. Ik wil gewoon graag opnieuw spelen in een club waar ik mij goed voel. Plezier beleven aan het voetbal en vooruitgang te boeken, daar streef ik naar."

5
Photo News
5
EPA
5
AFP

Lees meer