3

Exclusief voor abonnees

Dodi Lukebakio, hot in Duitsland, (nog) niet in België: “Ik verdien selectie voor Rode Duivels”

De flitsen zijn nu talrijker dan de fratsen. Dodi Lukebakio (21) bloeit helemaal open bij Fortuna Düsseldorf. “Soms denk ik: ‘Purée Dodi, met iets meer maturiteit was je misschien gelanceerd bij Anderlecht.’”

“Dit is een andere wereld, hé.” Dodi Lukebakio mijmert wanneer hij tijdens de fotoshoot de indrukwekkende arena van Fortuna Düsseldorf met 54.600 gekleurde zitjes overschouwt. Vier jaar na zijn debuut in Club - Anderlecht is de aanvaller een ­gespreksonderwerp in de grote Bundesliga.

Wat vond je zelf je hoogtepunt tot dusver? De hattrick tegen Bayern, scoren in de stunt tegen Dortmund of je award van ­‘Talent van de Maand’?

“Natuurlijk spreekt iedereen me aan over de drie goals tegen ­Bayern, maar eigenlijk vond ik dat niet eens mijn beste match. (lachje) Ik was gewoon efficiënt die dag. Bij heel wat andere wedstrijden voelde ik me minstens even sterk.”

Alleen gingen die beelden de wereld niet rond.

(knikt) “Ik merk zelfs dat tegenstanders me anders benaderen na die hattrick. Het is moeilijker ­geworden. Vroeger stonden flankverdedigers tegen een ploeg zoals de onze – die op de counter speelt – heel hoog. Nu blijven ze allemaal hangen. Ik krijg amper nog ruimte.”

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johan Billiet

    Inderdaad....zeer snelle spits..ook technisch niet slecht in het besluiten voor de goal. Liever hem, ok eens Bongoda in de ploeg wat testen dan steeds dezelfde "abonnees" of andere kwieten die Martinez al eens oproept (maar in elke andere nationale ploeg nooit zouden worden opgeroepen). Wellicht is dat Lukebakio moeilijk te spellen is voor onze trainer..??

  • Hilde Bogaert

    daar zal de bondscoach wel over beslissen!!!

Lees meer