Dubbele open beenbreuk houdt Werner (ex-Mechelen) maanden aan de kant

Sochaux-doelman Olivier Werner is ongeveer vijf maanden buiten strijd nadat hij gisteren een dubbele open beenbreuk opliep in de Ligue 2-wedstrijd tegen Orléans (0-0). Werner raakte tien minuten voor het einde van de partij geblesseerd toen hij zwaar in botsing kwam met Livio Nabab (vorig jaar nog actief bij Waasland-Beveren), die met een rode kaart weggestuurd werd. "Olivier Werner is een belangrijke speler in onze groep. Dit is moeilijk te verteren", aldus Cartier, coach van de Franse tweedeklasser. "We verliezen meer dan een speler, we verliezen een leider."

Op Twitter regende het steunbetuigingen voor Werner. Onder meer Tim Matthys, die bij KV Mechelen nog samenspeelde met de doelman, wenste hem sterkte. De Luikenaar zelf plaatste ook al een foto vanuit de ziekenwagen op zijn account en bedankte iedereen voor de steun. "Ik wil iedereen bedanken. Mijn naam die gescandeerd wordt in de Bonal (het stadion van Sochaux, red.) Wat je niet doodt, maakt je sterker."

De 31-jarige Werner verliet in juni van vorig jaar Cercle Brugge voor Sochaux. Voordien speelde hij bij onder meer Bergen, KV Mechelen, Eupen en FC Brussels. Sochaux staat na vier speeldagen met acht punten op de tweede plaats in de Ligue 2.

Lees meer