5
rv

Duitsland-speler schiet in lach tijdens minuut stilte voor slachtoffers aanslag Halle

Net voor het vriendschappelijk duel tussen Duitsland en Argentinië werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanval aan de synagoge in het Duitse Halle. De camera nam de spelers van ‘die Mannschaft’ in beeld, waarna Serge Gnabry prompt in de lach schoot. Ook tijdens de wedstrijd liet hij van zich spreken met een goal en een assist, maar na zijn vervanging rechtten de Argentijnen de rug: het werd 2-2.

Lionel Messi was er niet bij voor de Argentijnen. Hij zit een schorsing van drie maanden zonder interlandvoetbal uit, nadat hij beweerde dat de Copa America “corrupt” was en “gefixt voor Brazilië”. Ook Di Maria, Icardi en Agüero ontbraken. Ook de Duitsers, geplaagd door blessures, startten niet op volle sterkte. Bij de geblesseerden onder meer Kroos en Sane.

Duitsland domineerde de eerste helft, na zestien minuten leidde dat tot de 1-0 van Serge Gnabry. Hij kreeg de bal van Klostermann en ontweek ondertussen nog twee Argentijnse tackles. Vijf minuten later leverde Gnabry de assist voor de 2-0 van Kai Havertz, die maar binnen moest schuiven.

Middenin de tweede helft bediende Acuna met een voorzet vanop rechts invaller Lucas Alario (65.), die met het hoofd de aansluitingstreffer maakte. Vier minuten voor tijd wisten de Argentijnen nog gelijk te maken toen nog een invaller, Lucas Ocampos, scoorde met een op Can afgeweken schot.

Ter Stegen moest zich dus een tweede keer omdraaien. Dat de Barça-doelman onder de lat stond veroorzaakte de afgelopen dagen controverse. Bayern München-voorzitter Uli Hoeness dreigde ermee geen spelers meer naar de nationale ploeg te sturen als zijn doelman Manuel Neuer op de bank moest plaatsnemen. Duitsland moet zondag in de EK-kwalificaties op bezoek bij Estland, dan staat Neuer gewoon in doel. 

Op Twitter doken er trouwens een pak soortgelijke verklaringen op voor het gedrag van Gnabry tijdens de minuut stilte. Zo zou een dronken fan in de tribunes het Duitse volkslied beginnen zingen zijn, waarop een andere fan hem nogal luid aanmaande ermee te stoppen. Daarop zou er in het publiek gelach en applaus zijn ontstaan, waardoor Gnabry in de lach schoot.

5
AP
5
AP
5
Christian Charisius/dpa
5
EPA

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer