4 Links de oude cover van FIFA 19 op de website van EA Sports, rechts de nieuwe zonder Cristiano Ronaldo.
EA Sports Links de oude cover van FIFA 19 op de website van EA Sports, rechts de nieuwe zonder Cristiano Ronaldo.

EA Sports verwijdert Cristiano Ronaldo van cover FIFA 19 op hun website

Gamegigant Electronic Arts (EA Sports) heeft niet alleen zijn bezorgdheid uitgesproken rond de verkrachtingszaak waarvan Cristiano Ronaldo wordt verdacht. Het uithangbord van het beroemde computerspel FIFA 19 werd ondertussen ook verwijderd van de cover op de website van EA Sports.

Gewist dus. Waar Cristiano Ronaldo tot gisteren nog op de cover prijkte van FIFA 19, werd zijn afbeelding vandaag gewist op de website van EA Sports. De gamegigant koos voor een neutrale afbeelding zonder uithangbord 'CR7' nadat ze hun bezorgdheid hadden geuit rond de hangende verkrachtingszaak. "We houden de situatie nauwlettend in de gaten, omdat we verwachten dat coveratleten en ambassadeurs zich gedragen op een manier die overeenkomt met de waarden van EA", aldus een verklaring van EA Sports, dat in handen is van persbureau Associated Press. Ronaldo stond de laatste twee edities van de FIFA-serie op de cover.

Op de avond dat Juventus in een statement op Twitter zijn onvoorwaardelijke steun liet blijken, spraken twee van Ronaldo's belangrijkste sponsors (Nike en EA Sports) hun bezorgdheid uit over de situatie waarin de Portugees is beland. 

Lees verder onder de tweets

De 33-jarige Ronaldo wordt verdacht van de verkrachting van Kathryn Mayorga. De politie in Las Vegas maakte eerder deze week bekend dat het onderzoek naar de mogelijke verkrachting in 2009, waarbij Ronaldo betrokken zou zijn geweest, is heropend.

Nike, dat al in 2003 samenwerkt met Ronaldo en in 2016 een contract 'voor het leven' overeenkwam voor naar verluidt één miljard dollar (bijna 900 miljoen euro), zegt in verlegenheid te zijn gebracht. "We zijn ernstig verontrust door de zware beschuldigingen en zullen de situatie de komende tijd goed in de gaten houden", zo reageerde Nike in een mail naar persbureau AP.

4 Cristiano Ronaldo in 2014 in een Nike-commercial.
Nike Cristiano Ronaldo in 2014 in een Nike-commercial.
4 TURIJN/LISSABON - Gamegigant Electronic Arts (EA) heeft zijn zorgen geuit over de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van Cristiano Ronaldo.
EPA TURIJN/LISSABON - Gamegigant Electronic Arts (EA) heeft zijn zorgen geuit over de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van Cristiano Ronaldo.
4
AP

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer