7
getty

Een grote misser, een heerlijke assist en zijn zevende in evenveel matchen: Lukaku en United leggen Everton over de knie

Het handje ging achter de oren. Naar de Evertonfans die met hem spotten omdat hij net ervoor een vrijschop in de muur had getrapt. Romelu Lukaku kneep zijn ex-club in het slot mee dood. Een grote misser, een heerlijke assist en zijn zevende in evenveel matchen. 'Big Rom' houdt zijn stats netjes op peil. Genadeloos.

Het vingertje ging in de lucht. Lukaku keek naar boven. Voor de zevende keer dit seizoen dankte hij de Goden. Ze zijn met hem. De straffe start heeft een vervolg. Met de camera op de neus en een brede glimlach om de mond wandelde hij richting tunnel op Old Trafford. Opnieuw de held. Zo heeft hij dat graag. Hij houdt zichzelf in het middelpunt van de belangstelling.

Nochtans leek het er lang op dat we van zijn match tegen Everton weinig zouden onthouden. Op die ene misser na, na zo'n 20 minuten. Jose Mourinho sloeg de handen net niet voor de ogen. Een Portugese vloek volgde. Lukaku had de 2-0 aan de voeten, maar verkwanselde een reuzenkans. Nochtans deed hij alles goed. Tot hij de trekker moest overhalen. Keane speelde een bal achterin zonder kijken breed. Mata was Mata: hij speelde meteen diep en zonderde Lukaku voor doel af. Met het perfecte voet -en loopwerk bracht de Duivel de bal van zijn rechter naar zijn betere linker. Hij hield zijn verdediger af, maar toen hij moest afdrukken, draaide hij zijn linkse voet te ver open. Oog in oog met Pickford besloot hij ver naast. Genade voor zijn ex-club. Zo'n mogelijkheden maakt hij doorgaans met de ogen dicht af. Een misser erbij op het conto van de killer. De balans staat op vier op negen. Meer dan de helft van zijn grote kansen eindigde in doel.

7
reuters
7
reuters

Zo bewees hij in het slot. Eerst zette hij met een heerlijk passje Mkhitaryan op weg naar de bevrijdende treffer (2-0). Fellaini onderschepte, Lukaku stormde op de defensie af, kneep naar binnen en waar iedereen een uithaal met zijn linker verwachtte, legde hij het balletje breed. Mkhitaryan, normaal zijn aangever, prikte de bal voorbij Pickford. Rollen omgekeerd.
Geen vijf minuten erna trapte Lukaku zichzelf op het scorebord. Hij mikte een vrijschop op de kont van een ploegmaat, maar op aangeven van Lingard kon hij aan de tweede paal de bal toch binnen duwen. Zijn vijfde in vijf Premier Leaguematchen. Zijn zevende in zeven voor Man United. Droomstart. Martial legde vanop de stip de overdreven 4-0 vast. Everton bood meet weerstand dan verwacht. Rooney miste twee opgelegde kansen. Hij had beter moeten doen.

Oh ja, United zat al vroeg op rozen. Naar de opener, een volley van Antonio Valencia, kon je blijven kijken. Herhaling na herhaling. Éen uit het boekje. De schoonheid van het voetbal: een rechtsback met fantastisch doelpunt. Lukaku kon de match vroeg afmaken, maar verzaakte. In het slot maakte hij dat dus ruimschoots goed.

7
photo_news
7
reuters
7
reuters
7
reuters

Lees meer