4 Giannelli Imbula (r)
PHOTO_NEWS Giannelli Imbula (r)

Bondscoach Wilmots polst deze topper van Marseille voor Rode Duivels

Opvallend nieuws in L'Equipe: de Franse sportkrant meldt dat bondscoach Marc Wilmots heeft gepolst naar de intenties van Giannelli Imbula, een 22-jarige Frans-Congolese middenvelder van Olympique Marseille die geboren werd in Vilvoorde. Imbula, die linksvoetig is en een enorm actieradius heeft, kwam voorlopig nog niet verder dan de Franse beloftenploeg.

Die zeven interlands voor de beloftenploeg van 'les Bleus' vormen geen probleem mocht Imbula ooit een Belgisch paspoort bemachtigen en voor de Rode Duivels kiezen. Enkel officiële kwalificatiewedstrijden voor een eerste elftal zijn immers sluitend. Omdat de Franse nationale ploeg in de aanloop naar het EK van 2016 in eigen land enkel vriendschappelijke duels speelt, heeft Imbula nog wat tijd om te plannen waar zijn internationale toekomst ligt. Ook Congo behoort tot de mogelijkheden.

Imbula doorliep de jeugdrangen van PSG en begon zijn professionele carrière bij Guingamp in 2009. Op zijn zeventiende debuteerde hij als jongste speler ooit in de Franse Ligue 2. In 2013 verkaste hij voor 7,5 miljoen euro naar Marseille, waar hij nu is uitgegroeid tot een onmisbare pion voor de defensie.

"Grotere actieradius dan Witsel"
Sporza-commentator Tom Boudeweel is lovend over de speler. "Imbula is een verdedigende middenvelder die meer doet dan enkel afbreken en de bal inleveren. Hij heeft een goeie, strakke inspeelpass en is heel sterk in de opbouw. Vooral zijn rushes met de bal aan de voet vallen op", zegt Boudeweel aan Sporza.

"Imbula is linksvoetig en dat is wel interessant voor de nationale ploeg. Hij heeft een grotere actieradius dan Witsel en technisch is hij heel sterk, beter dan Fellaini. Met zijn 1m88 is hij fysiek indrukwekkend, hij heeft een groot loopvermogen en is sterk in het duel."

4
PHOTO_NEWS
4
AP
4
PHOTO_NEWS

Lees meer