Links: de tackle van Laifis, rechts: de schade bij Petrov.
UEFA, RV Links: de tackle van Laifis, rechts: de schade bij Petrov.

Standard-verdediger krijgt rood voor bikkelharde tackle, aanzienlijke schade bij Russisch ‘slachtoffer’

In de EK-kwalificatiegroep van de Rode Duivels heeft Rusland uitgehaald op het veld van Cyrpus. De Russen wonnen met 0-5. Standard-verdediger Kostas Laifis was de antiheld bij de thuisploeg. Laifis werd in minuut 28 van het veld gestuurd voor een bikkelharde overtreding. De centrale verdediger ging vol met de voet vooruit door op Sergei Petrov, die enkele minuten later ook naar de kant moest.

Op het moment van de tackle van Laifis leidde Rusland al met 0-2, na goals van Cheryshev en Ozdoev. Na de pauze diepten Dzyuba, Golovin en Cheryshev de score nog uit. Door de zege zijn de Russen als derde land, na België en Italië, geplaatst voor Euro 2020. Nog in Groep I walste Schotland met 6-0 over San Marino. McGinn (12, 27, 45+1.) lukte een zuivere hattrick, de andere doelpuntenmakers waren Shankland (65.), Findlay (67.) en Armstrong (87.).

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy De Wulf

    Veel zwaarder bestraffen (lange schorsingen en zware boetes) is de enige manier om dergelijke brutaliteiten te voorkomen.

  • jean-pierre rejek

    Laat die speler miljoenen betalen en schorsen zodat de volgende speler nadenkt want dat is geen voetbal meer .

Lees meer