Zlatan nog niet naar 'zijn' Frankrijk, al wint Zweden wel van Denemarken: 2-1

Zweden heeft gedaan wat het moest om kans te maken op deelname aan het EK van volgende jaar in Frankrijk. In de heenwedstrijd van de barrages klopten Ibrahimovic en co Denemarken, dat echter een belangrijk uitdoelpunt maakte: 2-1. Die treffer viel in de 80ste minuut, voordien hadden Forsberg en Zlatan himself voor een dubbele voorsprong gezorgd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De technisch sterkere bezoekers uit Denemarken begonnen het best aan de wedstrijd in de Friends Arena. Verder dan een afgeblokt schot van Braithwaite kwamen ze wel niet. Dan kwam Zweden gevaarlijker uit de hoek. Zo speelde Ibrahimovic perfect in op Berg, maar die mikte de huizenhoge kans voorlangs. Even later was het aan Zlatan himself om uit te halen, ook hij mikte de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Forsberg doet het
Het leek 0-0 te blijven bij de rust, tot Zweden vlak voor het fluitsignaal (verdiend) de ban brak. Lustig werd vrijgespeeld met een heerlijke hakje en bediende Forsberg, die niet twijfelde: 1-0. Vlak erna werd 'Ibra' neergehaald door Agger en Zweden kreeg een vrije trap op een gevaarlijke plaats. Zlatan mikte de bal snoeihard richting de kruising, Schmeichel schudde een geweldige redding uit zijn mouwen. Rusten met 1-0.

Zlatan scoort 60ste
Na de koffie kon het niet beter beginnen voor 'Ibra' en de zijnen. Forsberg werd neergehaald door Kahlenberg en de bal ging op de stip. Ibrahimovic nam zijn verantwoordelijkheid en mikte het leer stoïcijns kalm tegen de touwen: 2-0. Bovendien de 60ste treffer van zijne Zlatanheid bij de nationale ploeg. En dát op de dag dat het exact drie jaar geleden is dat hij de wereld verbaasde en liet smullen van zijn vier goals tegen Engeland. Inclusief deze héérlijke omhaal.

Wereld van verschil
Nadien koos Zweden ervoor de wedstrijd te controleren en dat leek ook probleemloos te lukken. Tot minuut tachtig. Eriksen trapte een hoekschop, Poulsen kopte de bal door en aan de tweede paal stond Jørgensen moederziel alleen: 2-1. Een belangrijk doelpunt dat een wereld van verschil betekent voor beide ploegen. Bleef het 2-0 dan mocht Zweden zijn ticket naar Frankrijk al zo goed als boeken, nu heeft Denemarken aan een 1-0 zege genoeg in de terugmatch. Die wordt dinsdag in Kopenhagen gespeeld.

7 Ibrahimovic torent boven de Denen uit
AFP Ibrahimovic torent boven de Denen uit
7 Forsberg schreeuwt het uit na zijn openingstreffer
AFP Forsberg schreeuwt het uit na zijn openingstreffer
7 Zlatan faalt niet vanop de stip...
AFP Zlatan faalt niet vanop de stip...
7 ... en viert zijn doelpunt
AFP ... en viert zijn doelpunt
7 Kjaer in een kopduel met Granqvist
AFP Kjaer in een kopduel met Granqvist
7 Ibrahimovic gaat tegen de grond
AFP Ibrahimovic gaat tegen de grond
7 De superster is nog niet zeker van deelname aan het EK
AFP De superster is nog niet zeker van deelname aan het EK

Lees meer