AZ speelt morgen in het DSB-stadion tegen Arsenal.
UNKNOWN AZ speelt morgen in het DSB-stadion tegen Arsenal.

Aannemer legt beslag op DSB-stadion van AZ Alkmaar

De Rode Duivels Dembélé, Swerts, Pocognoli en Martens spelen morgen in het DSB-stadion met AZ Alkmaar voor het eerst tegen een Europese topclub in de Champions League: het Arsenal van Thomas Vermaelen. Er hangt een enorme schaduw over het stadion van de steenrijke voorzitter Dirk Scheringa, die zijn DSB-bank vandaag failliet zag verklaard worden. Bouwbedrijf Midreth heeft beslag laten leggen op het stadion en de trainingsvelden van AZ.

Geen garantie
De aannemer bouwt in het Noord-Hollandse Opmeer een nieuw Scheringa Museum voor de kunstwerken van DSB-oprichter Dirk Scheringa en die voldeed niet meer aan zijn betalingsverplichtingen. AZ huurt het stadion van DSB. Midreth vroeg vorige week na de financiële problemen bij DSB een garantie om toch door te kunnen gaan met de werkzaamheden. DSB Stadion BV had tot vrijdag de tijd om die garantie te geven, maar die is niet gekomen.

Geen gevolgen voor AZ
Voor AZ heeft de beslaglegging op het stadion en de trainingsvelden geen gevolgen. De club heeft een huurovereenkomst via DSB Vastgoed die loopt tot 2036. Algemeen directeur Toon Gerbrands van AZ liet vorige week al weten dat zelfs als het stadion een andere eigenaar krijgt, dit geen gevolgen heeft voor die huurovereenkomst. (kh)

Lees meer