5
ANP Pro Shots
AJA
AJA
3
0
FEY
FEY

Ajax klopt Feyenoord op halve snelheid in de Klassieker met 3-0

Ajax heeft een gezapige ‘Klassieker’ met 3-0 gewonnen van Feyenoord. Nooit kwam de wedstrijd tot leven na de een snelle en domme rode kaart van Feyenoorder Jeremiah St. Juste.

De angel werd door Feyenoorder Jeremiah St. Juste direct uit de wedstrijd gehaald. De rechtsback maakte na zeven minuten een oliedomme overtreding op Nicolas Tagliafico. De Feyenoorder kreeg in eerste instantie geel van scheidsrechter Bjorn Kuipers, maar paste zijn beslissing aan na het zien van de televisiebeelden: St. Juste mocht vertrekken.

5
ANP Pro Shots

Het numerieke overtal was voor Ajax niet het sein om écht gas te geven, waardoor de Klassieker wat voortkabbelde. Na ruim twintig minuten kwam Ajax op voorsprong door Frenkie de Jong. Feyenoord-keeper Justin Bijlow blunderde opzichtig door de bal door zijn benen te laten glippen. Al was de rol van Ajax-spits Kasper Dolberg discutabel. Hij raakt de arm van de keeper lichtjes toen de bal over de lijn verdween. Voor de videoscheidsrechter blijkbaar niet genoeg om Kuipers het bewuste moment te laten terugkijken.

5 Bijlow sloeg aan het blunderen.
ANP Bijlow sloeg aan het blunderen.

Vlak voor rust maakte Hakim Ziyech de 2-0 door in de verre hoek raak te schieten. Bij dat hoogtepuntje van het Amsterdamse publiek bleef het. Want ook na rust bleef de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord zielloos. Ajax ging niet driftig op jacht naar meer doelpunten. Feyenoord was blij dat het geen grote score werd en bleef nog relatief makkelijk op de been.

5
Photo News

Het publiek van Ajax morde zelfs omdat Ajax het restant van de wedstrijd laconiek en weinig doelgericht speelde. Toch viel de score nog wat hoger uit. Invaller David Neres zorgde er voor dat Dusan Tadic met het hoofd de derde Amsterdamse treffer kon maken.

5 Neres, Ziyech en Tadic aan het feest.
ANP Pro Shots Neres, Ziyech en Tadic aan het feest.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ineke Visser

    Gelukkig ben ik voor Exlesior.

  • Carlos Simonis

    Domme, domme overtreding van St. Juste op de helft van de tegenstander, zo vroeg in de wedstrijd. De jus van deze klassieker was er gelijk af, doodzonde.

Lees meer