Bart Buysse feliciteert Foor met z'n winner.
ANP Bart Buysse feliciteert Foor met z'n winner.

Belgen in het buitenland: Limbombe en Buysse (NEC) pakken volle buit, geen Boyata bij Celtic

NEC Nijmegen, met Anthony Limbombe en Bart Buysse de hele wedstrijd tussen de lijnen, is met een overwinning begonnen aan het nieuwe seizoen in de Nederlandse Eredivisie. Op eigen veld haalde de promovendus het met 1-0 tegen Excelsior na een laat doelpunt van Navarone Foor (88.).

Bij PEC Zwolle speelde de Belgische doelman Kevin Begois dan weer de hele wedstrijd tegen Cambuur. In eigen huis moesten de mannen van trainer Ron Jans (ex-Standard) vrede nemen met een 2-2 gelijkspel. De thuisploeg voetbalde in de eerste helft een 2-0 voorsprong bij elkaar na goals van Dirk Marcellis (31.) en Sheraldo Becker (34.), maar in de tweede helft kon Cambuur de achterstand alsnog ongedaan maken dankzij doelpunten van Erik Bakker (71.) en Sjoerd Overgoor (77.). Bij de bezoekers viel Marvin Peersman, die in het tussenseizoen de overstap maakte van het gedegradeerde Dordrecht, in bij de rust.

- SCHOTLAND -

Celtic Glasgow beschikt na de derde speeldag in de Schotse voetbalcompetitie niet langer over het maximum van de punten. Celtic, waar Dedryck Boyata niet in de selectie zat en Logan Bailly opieuw vrede moest nemen met een plaats op de bank, speelde woensdag immers 2-2 gelijk op bezoek bij Kilmarnock.

Leigh Griffiths (2.) en Nir Biton (55.) brachten 'The Bhoys' tweemaal op voorsprong, maar Josh Magennis (44.) en Kallum Higginbotham (88., pen.) hingen de bordjes tot twee keer toe gelijk. In de rangschikking bekleedt Celtic voorlopig de tweede plaats met zeven punten.

Frédéric Frans startte in de basis bij Partick Thistle, dat op bezoek ging bij Inverness CT. De wedstrijd eindigde op 0-0 en Frans maakte de 90 minuten vol.

Lees meer