3 PSV staat met 42 op 45 op kop in de Eredivisie, Ajax volgt op twee punten.
ANP Pro Shots PSV staat met 42 op 45 op kop in de Eredivisie, Ajax volgt op twee punten.

Exclusief voor abonnees

Dat heet dominantie: PSV en Ajax razen door Eredivisie met vooroorlogse cijfers

De Eredivisie is dit seizoen de speeltuin van PSV en Ajax. Met vooroorlogse cijfers wervelen ze over de tegenstand. Het gevolg van een surplus aan talent en twee hongerige hoofdcoaches.

PSV: de productiefste ploeg van Europa

Overal waar Mark Van Bommel (41) als speler kwam, volgden successen. Die rode draad trekt hij momenteel door bij zijn trainersdebuut. Dertien opeenvolgende competitiezeges: geen coach kwam ooit met een beter rapport de Eredivisie binnen. De indrukwekkende reeks stopte uiteindelijk vorig weekend in Feyenoord, door een 2-1-nederlaag. Net als de bekeruitschakeling tegen RKC was het niet meer dan een accident de parcours. Deze week zetten de Eindhovenaren de uitschuiver onmiddellijk recht met een 6-0-demonstratie tegen Excelsior. Het maakte van PSV de productiefste ploeg in heel Europa, met een gemiddelde van meer dan 3,5 goals per wedstrijd.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rony Bekaert

    Check het var momentje bij vittese- heerenveen !!

  • noel ryde

    Niet vergeten dat er in nederland met open vizier gevoetbalt word,in belgië zouden ze nooit aan zulke cijfers geraken!!Psv 1ste in nederland,in de CL nog maar 1 punt en 12 goals tegen!!!Ajax laat in de CL wel zen kunnen zien.

Lees meer