7
VI Images

Fans van ADO Den Haag zorgen opnieuw voor prachtige knuffelregen voor zieke kinderen

Supporters van ADO Den Haag hebben in de 12de minuut van de uitwedstrijd tegen Feyenoord vanuit het uitvak duizenden knuffels naar beneden gegooid. De knuffels waren bedoeld voor kinderen die onder behandeling staan in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. 

De kinderen zijn op uitnodiging van Feyenoord aanwezig bij de wedstrijd en zitten op de tribunes onder het uitvak.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük besloot de wedstrijd zelfs even stil te leggen toen alle knuffels naar beneden werden gegooid. De ‘regen’ duurde bijna een minuut lang. De ADO-fans kregen luid applaus van de overige toeschouwers, die ‘You’ll never walk alone’ zongen.

Drie jaar geleden vlogen ook al knuffels door De Kuip toen ADO Den Haag op bezoek kwam. Beelden van de fraaie supportersactie gingen de wereld over. De FIFA nomineerde de actie zelfs voor de jaarlijkse Fan Award.

De fans uit Den Haag besloten nu opnieuw knuffels in te zamelen. Ze kregen zoveel exemplaren binnen, dat die lang niet allemaal mee konden naar De Kuip. Daarom werd een extra actie opgezet. Knuffels kunnen voor 1 euro ‘geadopteerd’ worden en de opbrengst gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis. AZ, dat de thuiswedstrijden voorlopig in Den Haag speelt omdat een gedeelte van het dak van het eigen stadion is ingestort, besloot direct 5000 stuks te adopteren.

Daarnaast worden de shirts geveild die de ADO-spelers in De Kuip dragen. Ook die opbrengst gaat naar het kinderziekenhuis.

7
Photo News
7
Photo News
7
VI Images
7
VI Images
7
VI Images
7
VI Images

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Danny Aras

    Fe-no-me-naal !!! Waarom komt dit niet overal op TV ?

  • Peet V gilst

    Ook Feyenoord mag in dit verhaal positief genoemd worden , zij werken samen met ado om dit voor elkaar te krijgen. 2 clubs met n imago dat niet al te best was maken het zo bijzonder goed...Hulde

Lees meer