Ongelooflijke beelden: woedende fans van Roda JC jagen nieuwe geldschieter het stadion uit

Supporters van de Nederlandse tweedeklasser Roda JC hebben tijdens de thuiswedstrijd tegen De Graafschap in Kerkrade de Mexicaanse geldschieter Mauricio Garcia de la Vega weggejaagd uit het stadion. Dat gebeurde tijdens de rust van de ontmoeting in de Nederlandse Eerste Divisie. Aanvankelijk werd er binnenskamers nog gepraat, maar al snel liep de irritatie op.

Op diverse beelden (zie boven) is te zien dat de Mexicaan naar buiten wordt geduwd, zonder dat er iemand ingrijpt. Eenmaal buiten dreigen er klappen te vallen, maar komt de politie tussenbeide. Garcia de la Vega is de beoogde nieuwe eigenaar van Roda, maar de fans zien hem liever niet komen. Uit protest bleef daarom in de eerste helft van de wedstrijd een deel van de tribune leeg. 

Er staan met Tom Muyters, Jordy Croux, Livio Milts, Niels Verburgh en Timothy Durwael momenteel vijf Belgen onder contract bij Roda JC.

Mauricio Garcia de la Vega werd uit het stadion gezet.
rv Mauricio Garcia de la Vega werd uit het stadion gezet.

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hans Oomen

    Wat een lef .. als ik die man was simpel zou het stadion sluiten en late verkrotten waar gaan de supporters dan naar toe ?? Loezers en dit voor een spel ...

  • Polutnik Ronald

    Nu gaan de supporters het beginnen zeggen binnen de voetbalclubs . Ik zeg altijd , als je niet akkoord bent met club zaken of spelers moet je er weg blijven en dan is alles opgelost .

Lees meer