rv
Gelderland rv

Trieste taferelen: supporters bestormen veld en vallen stewards en spelers aan

Beangstigende taferelen uit de Jupiler League, de Nederlandse tweede klasse. Enkele supporters van Go Ahead Eagles schopten keet door oerwoudgeluiden te maken en nadien het veld te bestormen om enkele spelers (en stewards) van De Graafschap aan te vallen. Het kwam tot enkele stevige schermutselingen.

De supporters renden het veld op het moment dat De Graafschap de overwinning vierde. Volgens Graafschap-speler Myenty Abena maakten de supporters oerwoudgeluiden voordat ze de spelers bestormden. "Ze maakten oerwoudgeluiden en kwamen toen het veld op. Het was heel beangstigend."

Gelukkig waren de ongeregeldheden van korte duur. De Graafschap won met 0-4 op bezoek bij Go Ahead. De spanning tussen beide clubs bouwde zich al weken op. Dat kwam bij aanvang van de wedstrijd nog eens tot uiting. Supporters gooiden vuurwerk op het veld, waarop scheidsrechter Rob Dieperink het spel stillegde voordat de wedstrijd goed en wel was begonnen. 

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nordine Frighem

    Prachtige sport voetbal echt ! Klein kinderen zijn het !

  • chantal bruyneel

    Wat een feest is voetbal toch.......NOT.

Lees meer