2
rv

Waarom zes jonge Nederlandse voetballers bij hun nieuwe club speciaal kozen voor het nummer 34

Zijn carrière was over nog voor ze goed en wel van start gegaan was. Maar niemand die Appie (21) vergeet.

Voor Abdelhak Nouri sloeg het noodlot toe vorig jaar in juli, toen hij tijdens een wedstrijd met Ajax, op stage in Oostenrijk, tegen Werder Bremen een hartstilstand kreeg. Met zware hersenschade tot gevolg. Maar Appie leeft nog en enkele dagen geleden stelde zijn oudste broer zelfs dat zijn gezondheid stabiel is en hij op neurologisch vlak zelfs een kleine vooruitgang heeft geboekt. Dat Nouri ook in de harten van zijn toenmalige ploegmaats bij de jeugd van Ajax verder leeft, bewijst de keuze van het shirtnummer bij hun nieuwe clubs. Zowel Justin Kluivert (AS Roma), Philip Sandler (Manchester City), Amin Younes (Napoli), Terry Lartey Senniez (NEC), Reda Boultam (Cremonese) en Kevin Diks (Fiorentina) opteren precies voor het nummer 34, omdat dit het rugnummer van Appie in Amsterdam was. Diks heeft nooit bij Ajax gespeeld, maar kent Nouri wel van bij de nationale jeugdselecties van Oranje. Ook de Franse topaanvaller Ousmane Dembele speelt bij FC Barcelona speciaal met het nummer 34.
 

Abderrahim Nouri (25), de oudere broer van Nouri, gaf het voorbije weekend in een interview met de NOS aan dat het op dit moment "veel beter" gaat met Abdelhak. "Zijn neurologische status is beter dan maanden geleden. Lichamelijk is het wel moeilijk. Er is achteruitgang. dat is puur omdat hij niet beweegt. Hij kan niet op eigen krachten zijn lichaam bewegen, alleen zijn hoofd." Inmiddels is er weer een vorm van communicatie mogelijk tussen 'Appie' en zijn familie. "In het begin was dat nog niet zo, toen lag hij echt in coma, had hij zijn ogen dicht. Sinds december, januari is er ook een vorm van communicatie. Als je hem dingen vraagt, bijvoorbeeld 'doe je mond open' of 'bevestig dit met je wenkbrauw', dan doet hij dat."

Hoe de afgelopen dertien maanden precies zijn geweest, wil Abderrahim niet vertellen in het interview. "Ik wil niet in details treden, maar hij heeft het heel zwaar gehad. Dat is normaal bij iemand die hersenschade heeft gehad. Dat waren hele zware tijden."

2
ANP

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer