5
ANP

Willems pakt snelste rode kaart in geschiedenis eredivisie

Scheidsrechter Kevin Blom heeft vandaag de snelste rode kaart ooit gegeven in de Nederlandse eredivisie. Blom stuurde in de partij tussen NAC en leider PSV linksback Jetro Willems van PSV al na amper 33 seconden met rood van het veld. Volgens databureau Infostrada heeft Willems daarmee de snelste rode kaart ooit gekregen.

Het vorig record stond op naam van Bonaventure Kalou, die op 31 januari 2001 in dienst van Feyenoord na iets meer dan 1 minuut spelen uit het veld werd gestuurd in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Willems kreeg rood voor met gestrekt been inkomen aan de zijlijn op Gill Swerts van NAC Breda. Hij raakte zijn tegenstander echter niet.

Willems was juist weer terug in de basisopstelling van PSV, nadat hij zaterdag de wedstrijd tegen Willem II vanwege griep had moeten missen. De rentree van de international duurde dus slechts een halve minuut. Met een dubieus record op zak moest Willems, die fel protesteerde tegen de beslissing van Blom, alweer de kleedkamers in het Rat Verlegh-stadion opzoeken. Het clubrecord van PSV was overigens in handen van Ruud van Nistelrooij, die op 28 november 1998 tegen De Graafschap in de zestiende minuut van het veld werd gestuurd.

"Geen rood"
Scheidsrechter Kevin Blom heeft ondertussen zijn fout ingezien. Na het terugzien van de beelden ging hij diep door het stof. "Ik baal hier heel erg van. Ik had geen rode kaart moeten geven", zo bekende de arbiter. Op het veld kende Blom geen enkele twijfel toen Willems na amper een halve minuut spelen kwam inglijden op Gill Swerts. "Ik stond er achter en zag Willems met een hoge intensiteit inkomen op Swerts. Ik twijfelde niet: rood. Mede omdat Swerts kermend van de pijn op de grond bleef liggen. Ik dacht: ik zit goed. Niet dat ik Swerts een ernstige blessure toewens, maar toen hij vlak daarna gewoon weer het veld in kwam, kreeg ik al geen prettig gevoel." De beelden bevestigden dat onheilspellende gevoel. "Ik zit fout, ik baal hier echt van. Ik vind het ook zeer oncollegiaal van Swerts."

5
ANP
5
ANP
5
ANP
5
ANP

Lees meer