ANP

Ex-Oranje-international, die al jaren lijdt aan ALS, met spoed opgenomen in ziekenhuis

Fernando Ricksen is vorig weekend met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De ex-Oranje-international lijdt al jaren aan de ongeneeslijke spierziekte ALS.

De 41-jarige Ricksen klaagde tijdens een benefietavond in het stadion van zijn oude club Rangers over pijn in zijn borst en kon niet meer goed ademen. Gevreesd werd dat Ricksen een longinfectie had opgelopen. Dat kan voor ALS-patiënten fatale gevolgen hebben.

"Het was heel pijnlijk voor hem omdat hij niet goed kon ademen", aldus zijn biograaf Vincent de Vries aan The Scottish Sun. "Gelukkig lijkt het vals alarm te zijn."

De Vries was er vorig weekend bij toen Ricksen met behulp van zijn nieuwe spraakcomputer als vanouds anekdotes vertelde. Na een vermoeiende reis hakte dat er echter flink in. "Het was een hele vroege vlucht vanuit Spanje en hij had problemen met zijn keel", aldus De Vries. "Die zat vol met slijm. Hij heeft antibiotica gekregen. Hij is nu nog steeds in het ziekenhuis, waar ze hem klaar maken om terug te vliegen naar huis. Alles is gelukkig weer goed, hopelijk mag hij snel naar huis."

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dick van Aggelen

    Sterkte voor Fernando en dierbaren.

  • Rik Nuyts

    Voor de duidelijkheid: ALS is geen spierziekte zoals hier is aangegeven, maar een neurologische ziekte. De motorneuronen sterven geleidelijk af waardoor er geen signalen meer naar de spieren kunnen gestuurd worden.

Lees meer