Fellaini in Rashford schakelden gisteren Anderlecht uit.
AP Fellaini in Rashford schakelden gisteren Anderlecht uit.

Fellaini met United tegen Celta in halve finale Europa League, Ajax botst op Lyon

Vanmiddag is in het Zwitserse Nyon ook geloot voor de halve finales in de Europa League. Het Manchester United van Rode Duivel Marouane Fellaini, dat Anderlecht uitschakelde, treft daarin Genk-killer Celta de Vigo. Ajax neemt het in de andere halve finale op tegen Olympique Lyon.

Manchester United plaatste zich gisteren met veel moeite voor de laatste vier. De selectie van José Mourinho had op Old Trafford verlengingen nodig om zich van een moedig en sterk spelend Anderlecht te ontdoen. Na de reguliere speeltijd stond het net als in de heenmatch 1-1, Paars-wit kraakte pas in minuut 107 na een doelpunt van Rashford.

Het Spaanse Celta de Vigo van zijn kant verzekerde zich in de Genkse Luminus Arena voor het eerst in de clubgeschiedenis van een ticket voor de halve finales van de Europa League. Na een 3-2 zege in Galicië volstond gisteravond een 1-1 gelijkspel in Limburg. Manchester United, de topfavoriet voor de eindzege in de Europa League, speelt eerst thuis tegen Celta.

In de andere halve finale botst Ajax op Lyon. De Ajacieden beginnen in eigen huis. De Nederlanders klopten gisteren Schalke 04 na verlengingen, de Fransen hadden strafschoppen nodig om Besiktas af te houden. Ajax ontvangt Lyon al op woensdag 3 mei (aftrap 18.45 uur) voor de heenwedstrijd. De thuiswedstrijd van Ajax was eigenlijk voor donderdag 4 mei voorzien, maar de gemeente Amsterdam wil op Dodenherdenking geen duizenden voetbalsupporters in de stad hebben. Manchester United en Celta treffen elkaar wel op 4 mei. Beide returns vinden op donderdag 11 mei plaats.

De finale is op woensdag 24 mei in de Friends Arena in het Zweedse Solna bij Stockholm.

Lees meer