GETTY

David Beckham: "Ik word misselijk van die schandalen"

De voormalige Engelse voetbalster David Beckham heeft zich vandaag uitgesproken over de corruptieschandalen bij de Wereldvoetbalbond (FIFA). "Wat er gebeurt bij de FIFA is misselijkmakend, verwerpelijk en onacceptabel voor iedereen die van voetbal houdt", laat de ex-speler van Manchester United en Real Madrid optekenen.

Voormalig FIFA-kaderlid Chuck Blazer gaf woensdag toe dat hij en andere leden van het Uitvoerend Comité van de FIFA smeergeld hebben ontvangen bij de toewijzing van de WK's van 1998 in Frankrijk en 2010 in Zuid-Afrika.

"Ik word daar misselijk van", zegt de gewezen kapitein van de Engelse nationale ploeg. "Voetbal is er niet om de belangen van individuen aan de top te dienen, maar komt toe aan de miljoenen voetballiefhebbers over de hele wereld. De FIFA moet veranderingen doorvoeren die iedereen kan toejuichen", aldus Beckham. 'Becks' was een ambassadeur van de kandidatuur van Groot-Brittannië om het WK in 2018 te organiseren, maar zag uiteindelijk hoe Rusland de organisatie toegewezen kreeg.

De FIFA bevindt zich in het oog van de storm. Vorige week ging de bal aan het rollen toen het Amerikaanse en Zwitserse gerecht een rist FIFA-officials oppakte op verdenking van fraude. Hoewel Sepp Blatter vrijdag de voorzittersverkiezingen won, kostten de schandalen hem uiteindelijk de kop. Dinsdag kondigde hij zijn vertrek aan.

Lees meer