AP

Sepp Blatter weigert onmiddellijk af te treden

FIFA-voorzitter Sepp Blatter, die een week geleden aankondigde te zullen aftreden, wil niet met onmiddellijke ingang opstappen. Het Europees Parlement (EP) had daar in een resolutie om gevraagd.

"De FIFA is verbaasd over de resolutie van het Europees Parlement", verklaarde een woordvoerder van de Wereldvoetbalbond. "De FIFA-voorzitter heeft al beslist een einde te stellen aan zijn mandaat op een bijzonder verkiezingscongres. Hij wil er zeker van zijn dat op dat congres de nodige hervormingen worden aangenomen en een nieuwe voorzitter verkozen wordt."

Het Europees Parlement had eerder op de dag Blatter opgeroepen om onmiddellijk op te stappen. Verder dient een interim-voorzitter volgens het EP al een aanzet te geven tot de noodzakelijke hervormingen van de FIFA, die momenteel in zwaar weer verkeert na verschillende corruptiebeschuldigingen.

Vandaag maakte de FIFA bekend dat op 20 juli in Zürich een bijzondere bijeenkomst is voorzien van het Uitvoerend Comité. Op die meeting zal men de datum vastleggen voor het congres waarop de nieuwe FIFA-voorzitter verkozen zal worden. Volgens de FIFA zal dat congres tussen december 2015 en februari 2016 plaatsvinden.

Lees meer