5
USA TODAY Sports

Football Talk Buitenland 22/04. Pozuelo meteen Speler van de Maand - Twente na jaar afwezigheid weer naar Eredivisie

Pozuelo meteen Speler van de Maand

Na de scheiding gaat het zowel Racing Genk als Alejandro Pozuelo voor de wind. De Limburgers kunnen de titel ruiken in de Jupiler Pro League, terwijl de Spanjaard in de MLS meteen hoge ogen gooit. Pozuelo was in zijn eerste vier wedstrijden voor Toronto goed voor vier goals en vier assists. Knappe cijfers die hem nu meteen ook al de prijs voor Speler van de Maand opleveren. 

5
USA TODAY Sports

Twente promoveert naar de Eredivisie

 FC Twente stijgt na een jaar afwezigheid weer naar de Eredivisie. Het team uit Enschede stelde vandaag de titel in de eerste divisie, de Nederlandse tweede klasse, veilig.

Twente kwam voor een uitverkochte Veste tegen Jong AZ niet verder dan 0-0. Dat resultaat volstond omdat nummer twee Sparta Rotterdam met 2-0 verloor bij Jong PSV. Jorn Brondeel is deze jaargang tweede doelman bij Twente.

Na het kampioenenjaar in 2010 en de tweede plaats onder Michel Preud’homme in het daaropvolgende seizoen - en een knap Europees parcours - ging het bergaf voor de Tukkers, ook op financieel vlak. Vorig seizoen volgde dan het dieptepunt, met een degradatie na 34 jaar uit de Eredivisie. 

5 Ondrej Mihalik en Rafik Zekhnini.
VI Images Ondrej Mihalik en Rafik Zekhnini.
5 Viering van de Twente-fans.
ANP Viering van de Twente-fans.
5
ANP

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer