2
afp

Geblesseerde Fellaini ook niet mee naar Denemarken

Manchester United-coach Louis van Gaal heeft Marouane Fellaini niet opgenomen in zijn achttienkoppige selectie voor de heenwedstrijd van de zestiende finales in de Europa League van donderdag bij de Deense kampioen FC Midtjylland, in de groepsfase van de Europa League nog te sterk voor competitieleider Club Brugge. "Marouane Fellaini heeft een spierblessure omdat hij te veel wedstrijden op rij gespeeld heeft", vertelde Van Gaal vandaag. De medische staf van Manchester United vreest dat hij een klein scheurtje in de hamstrings opliep.

2 Wayne Rooney.
Getty Images Wayne Rooney.

Rooney
Daarnaast kan de Nederlander donderdag in het kille Denemarken ook niet rekenen op Matteo Darmian (schouderblessure) en Wayne Rooney (knie). "In totaal hebben we zelfs dertien geblesseerden. Rooney sukkelt met een knieblessure en dan is het altijd lastig te zeggen hoelang een speler buiten strijd zal zijn. We moeten afwachten."

Volgens Britse media heeft de Engelse international echter een zware blessure aan de knieligamenten opgelopen en zal hij twee maanden out zijn.

Kern:
De Gea, Romero, Love, McNair, Smalling, Blind, Poole, Riley, Carrick, Herrera, Schneiderlin, Lingard, Pereira, Weir, Mata, Memphis, Martial, Keane.

Lees meer