14
PHOTO_NEWS

Geen galamatch voor kampioen PSG: 1-2 verlies tegen Rennes

In de Franse voetbalcompetitie (Ligue 1) mocht Paris Saint-Germain vanavond zijn vierde landstitel vieren. Door het gelijkspel van eerste achtervolger Monaco tegen Guingamp (1-1) kan de eindzege de Parijzenaars niet meer ontsnappen. In het prinsendom zag de ingevallen Dirar nog hoe Berbatov zijn team op voorsprong bracht, maar in het slot stelde Atik gelijk. PSG kon dus zelf nog de kroon op het werk zetten door de galamatch tegen Rennes te winnen, maar dat lukte de klas van Laurent Blanc niet. Ezequiel Lavezzi bracht de Parijzenaars na amper twee minuten op voorsprong, maar Kadir en Ntep zorgden ervoor dat Rennes met de volle buit aan de haal ging.

14
PHOTO_NEWS
14
PHOTO_NEWS
14
EPA
14 Na de opener van Berbatov was er nog geen vuiltje aan de lucht. U herkent ook Nabil Dirar (rechts)
AFP Na de opener van Berbatov was er nog geen vuiltje aan de lucht. U herkent ook Nabil Dirar (rechts)

Het is de vierde titel in de geschiedenis van de in 1970 gestichte club, de tweede op rij. In 2011 werd PSG overgenomen door de investeringsgroep Qatar Sports Investments. Sindsdien kon de club zo'n 380 miljoen euro aan spelers uitgeven. Dat zorgde voor een ware aardverschuiving in het Franse voetbal. Ook AS Monaco kreeg via de Russische miljardair Dimitri Rybolovlev immers plots een aanzienlijke kapitaalsinjectie, en is zowat de enige club die PSG nog het vuur aan de schenen kan leggen. Het onderling duel tussen beide clubs wordt sinds 2013 smalend "le cashico" genoemd.

Voor 2013 speelde PSG nog kampioen in 1986 en 1994. In Frankrijk is Saint-Etienne houder van de meeste titels. Les Verts tellen er tien. Olympique Marseille en FC Nantes volgen met negen en acht titels.

14
EPA
14
GETTY
14
PHOTO_NEWS
14
AFP
14
PHOTO_NEWS
14
PHOTO_NEWS
14
AP
14
AFP
14
REUTERS

Lees meer