Photo News

Goed nieuws uit Madrid: Eden Hazard mag hopen op dubbele interland

Bij Real Madrid hebben ze er voorlopig een goed oog in: Eden Hazard (28) raakt normaal gezien fit voor de dubbele interland met de Rode Duivels in september. Het wordt nipt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De komende dagen zijn beslissend. Het scheurtje in de quadriceps is slechts miniem, maar het risico op herval ook groot. Vandaar dat de medische staf van Real Madrid omzichtig met hem omspringt. De thuismatch tegen Valladolid dit weekend mist hij sowieso. Villarreal op 1 september lijkt volgens Marca haalbaar, maar die garanties heeft de speler nog niet gekregen. Dokters rekenen momenteel op een onbeschikbaarheid van drie weken. Weer fit rond de interlandperiode dus. 

Bij Real Madrid gaan ze er vanuit dat Roberto Martínez zijn aanvoerder straks gewoon oproept voor San Marino (6/9) en Schotland (9/9). Zijn volste recht voor een medische check-up em evolutie van de kwetsuur. Clubs houden spelers die uit blessure terugkeren doorgaans liever in eigen beheer, maar de internationale wedstrijden zouden Real niet eens slecht uitkomen. Ideaal om ritme op te doen met het oog op wat nog komen moet voor Hazard.

Hazard blesseerde zich vrijdag op training. Donderdag klaagde hij na een fysieke stevige sessie al over overlast in het bovenbeen. Zijn debuut tegen Celta viel dus in het water. “Ik had niet eens door dat Eden geblesseerd was”, vertelde Thibaut Courtois dit weekend aan Het Laatste Nieuws. Dat kan kloppen, want Hazard werkte vrijdag ondanks zijn spierblessure de hele training af. “Ineens zag ik dat-ie niet op de lijst stond. Hopelijk is hij snel terug, hé.”

Hazard liet de blessure niet aan zijn hart komen. Hij liet zijn vaste kapper, Astar Barbers, overvliegen uit Londen en toonde in een filmpje zijn ‘sixpack’. Het kleine buikje waarmee hij arriveerde bij Real, is bijna weg. Spaanse media berichtten dat hij bij aankomst 7 kilogram te zwaar stond, maar in realiteit was dat minder.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Guido neerinckx

    Goed nieuws ? Weet ik nog niet zo.

  • Cynthia De pannemaeker

    Hopelijk doet hij bij duivels niet mee, dat hij zich nu maar in Madrid bewijst, da zal wat anders zijn!!!!

Lees meer