3
AFP

Hazard stilaan weer de oude: "Ik heb mijn spelplezier teruggevonden"

Eden Hazard bezorgde Tottenham Hotspur met zijn late gelijkmaker gisteren een fikse kater. De Chelsea-speler lijkt iets meer dan een maand voor de start van het EK zijn goede vorm opnieuw te pakken te hebben. "Ik heb mijn spelplezier teruggevonden. Volgend jaar wil ik met Chelsea opnieuw de titel veroveren", vertelde Hazard op de website van de 'Blues'.

Met een 0-2 achterstand en nog 45 minuten voor de boeg, stuurde Chelsea-coach Guus Hiddink maandagavond Eden Hazard tussen de lijnen. De Rode Duivel toonde zijn teruggevonden topvorm met een gelijkmaker zeven minuten voor tijd. "Ons gelijkspel voelde als een overwinning", opende Hazard op de website van Chelsea. "We wisten dat Tottenham al lange tijd niet meer kon winnen op Stamford Bridge en hoe belangrijk het was voor onze fans om die reeks aan te houden. Ik hou van dit soort wedstrijden. Er is veel rivaliteit tussen beide teams. Het is voetbal op z'n best."

"Leicester verdient de titel"
Hazard kende een turbulent seizoen bij Chelsea. Zijn blessures en een negatieve vormcurve zorgden er mede voor dat de 'Blues' nooit meestreden om een verlenging van hun titel. Maar er lijkt beterschap op komst. "Ik heb recent mijn spelplezier teruggevonden. Wanneer je niet fit bent, is het moeilijk om dat plezier te hebben. Gisteren speelde ik 45 minuten en kon ik alles geven." Voor de titel van outsider Leicester heeft Hazard veel bewondering. "Ik wil hen feliciteren. Ze verdienen de titel en hebben voetbalgeschiedenis geschreven. Zelf heb ik enkele jaren geleden iets vergelijkbaars meegemaakt bij Lille. Het is mooi voor de voetbalwereld dat zo'n klein team de titel kan veroveren. Volgend seizoen hoop ik met Chelsea opnieuw de landstitel te pakken."

3
AFP
3
EPA

Lees meer