5
REUTERS

HERBELEEF hoe Juventus zegevierde in kraker tegen Napoli

In onze vaderlandse competitie deelden Charleroi en KV Oostende de buit, maar ook in het buitenland werd er vanavond gevoetbald. In de Serie A won Juventus de kraker op het veld van leider Napoli: 0-1.

22u41: EINDE MATCH
Het zit erop. Juventus smeert Napoli zijn eerste nederlaag aan dit seizoen, met dank aan Gonzalo Higuain. De Argentijn nekt zijn ex-club met een vroege goal. Het verschil tussen beide grootmachten bedraagt nog amper één puntje.

22u37: 90' We krijgen vier minuten toegevoegde speeltijd
Het is money time en dat beseft ook doelman Reina. De ervaren Spanjaard trekt mee ten aanval op een hoekschop, maar zonder succes. Napoli stevent af op zijn eerste competitienederlaag.

22u32: 85' Juventus verdedigend beresterk
Oogstrelend was het niet wat Juventus vanavond op de mat legde, maar wat verdedigen de mannen van Allegri o zo goed. Mertens en zijn ploegmakkers laten het na om Juventus op zeven punten te zetten.

22u27: 80' Slotoffensief?
Nog zo'n tien minuten te gaan en we kunnen stellen dat deze topper de verwachtingen niet kon inlossen. Napoli probeert wel, maar geraakt maar niet door de gele muur. 

22u19: 73' Insigne knalt voorlangs
Dichter bij een goal is Napoli na de pauze nog niet geweest. Insigne knalt vanuit een schuine hoek voorlangs. 

5
REUTERS

22u15: 69' Geweldige save Reina
Napoli ontsnapt aan de 0-2. Matuidi, helemaal losgelaten aan de tweede paal, knalt in één tijd richting doel. Reina heeft een fantastische redding in huis en duwt het leer in hoekschop. 

22u12: 65' Mertens claimt strafschop
Ook Mertens kan zijn stempel maar niet drukken vanavond en probeert dan maar een strafschop te versieren. Tevergeefs. 

22u07: 60' Slappe hap
Juventus blijft zich beperken tot een stevige organisatie en dat komt het spel zeker niét ten goede. Napoli zoekt geduldig de vrije man, maar botst voortdurend op het stevige blok.

22u02: 55' Callejon rakelings naast
Na een een-tweetje tussen Mertens en Allan valt het leer pardoes voor de voeten van Callejon. De Spanjaard ziet zijn knal maar rakelings naast belanden. 

21u57: 50' Juventus plooit terug
Zelfde spelbeeld in San Paolo als voor de pauze. Juventus laat de bal aan de thuisploeg en kijkt de kat uit de boom. Het oogt allemaal wat inspiratieloos bij Napoli.

5
EPA

21u52: 46' Tweede helft op gang gefloten
Kunnen de Napolitanen de rug rechten in de tweede helft? Virtueel heeft Napoli, ondanks de 0-1-achterstand, nog steeds een puntje voorsprong op Juventus in het klassement.

21u35: 45+2' Rusten geblazen (0-1)

21u34: 45' Actie Mertens
Ook Mertens beleeft tot dusver geen al te gelukkige avond. Onze landgenoot gaat eens op wandel, maar ziet zijn schotje vervolgens geblokt. Buffon raapt makkelijk op.

21u29: 40' Weinig opwinding
Weinig animo de jongste minuten. Juventus heeft de zaakjes achterin goed onder controle en lijkt met de krappe 0-1-bonus zo dadelijk de kleedkamers te zullen opzoeken. 

21u19: 30' Dan toch Napoli
Buffon zweeft een plaatsbal van Insigne uit zijn kooi en zo versiert Napoli een hoekschop. Diezelfde Insigne klimt met zijn 1m63 zowaar het hoogst op die hoekschop en knikt pal op de vuisten van Buffon. In de herneming knalt Albiol hoog over.

5
Photo News

21u15: 26' Gele muur
Er is geen doorkomen aan voor Napoli. Juventus plooit massaal terug en de Napolitanen vinden maar geen antwoorden op de gele muur. 

21u06: 17' Juventus is record rijker
Napoli heeft voorlopig geen reactie in huis op die opdoffer van minuut elf. De manschappen uit Turijn hebben er daarentegen een nieuw record bij. Juventus scoort nu al voor de 44ste match op een rij in de Serie A. Het vorige record, 43, stond ook al op naam van de 'Oude Dame'. 

5
AFP

21u00: 11' GOAL! Higuain scoort tegen ex-club
Een scherpe tegenaanval van Juventus resulteert in een vroege goal. Higuain verschijnt plots oog in oog met Reina en de Argentijn twijfelt niet: 0-1.

20u59: 10' Balbezit Napoli
Het balbezit is voor de Napolitanen in de openingsfase. Het blok dat Juve-coach Allegri heeft neergezet, staat voorlopig pal. 

20u52: 4' Higuain stuit op Reina
Juventus deelt een eerste prik uit. Higuain wordt de door defensie geloodst en probeert het leer over Reina te liften. De voormalig Napoli-spits, die wordt uitgefloten door de thuisaanhang in San Paolo, stuit echter op de Spaanse doelman.

20u48: 1' Kraker op gang gefloten

20u40: Opstellingen Napoli - Juventus

20u26: AS Roma boekt vlotte zege tegen SPAL 2013
AS Roma houdt eenvoudig stand en wint zo met 3-1 van SPAL 2013. De club van Rode Duivel Radja Nainggolan staat na veertien partijen op de vierde plek in de Serie A, op vier punten van leider Napoli. Promovendus SPAL 2013 blijft achter met tien punten.

19u48: 55' Eerredder of aansluitingstreffer?
Uit het niets versieren de bezoekers een strafschop. Viviani ziet zijn panenka nog met de vingertoppen gered door Becker, maar in de herneming is het dan toch prijs voor de 25-jarige verdedigende middenvelder van SPAL: 3-1.

19u46: 53' AS Roma toont geen genade
De Romeinen hebben geen kind aan SPAL en vroeg in de tweede helft hangt nummer drie in het mandje. Pelligrini zorgt met een rake kopslag voor de 3-0.

19u30 Welkom!
AS Roma, dat het op dit moment opneemt tegen promovendus SPAL 2013, lijkt op weg naar een vlotte zege. De Romeinen, zonder de geblesseerde Nainggolan, leidt bij de pauze met 2-0 dankzij goals van Dzeko en Strootman. De bezoekers werden overigens na 9 minuten al tot tien herleid. Uitkijken doen we toch vooral naar de absolute kraker tussen Napoli en Juventus (20u45). Delen Mertens en co hun concurrent uit Turijn een tik uit?

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer