2
USA TODAY Sports

Ibrahimovic (37) roept zichzelf uit tot “beste speler ooit in Amerika” en schoffeert Mexicaanse journalist

‘Classic Zlatan’. Zoals alleen Ibrahimovic dat kan, pakte hij uit met grootspraak na een nieuwe hattrick voor LA Galaxy. “Ik denk dat ik de beste speler ooit ben die de MLS (Major Soccer League, nvdr) al gezien heeft. En dat zeg ik niet om te lachen.” Waarna hij ook nog even een Mexicaanse journalist door de mangel haalde.

Op zijn 37ste jaagt ‘Ibracadabra’ de goals nog altijd vlotjes binnen. Na zijn drie stuks in de 7-2-zege tegen Kansas City zit de Zweed aan 26 doelpunten voor Los Angeles dit seizoen, met nog vier matchen te spelen in de reguliere competitie. Nog nooit deed een speler van LA Galaxy beter. In totaal speelde Zlatan 51 matchen in de MLS, waarin hij 48 keer scoorde. Cijfers uit de categorie Messi/Ronaldo, al is de MLS natuurlijk niet te vergelijken met La Liga of de Serie A. Alleen koopt Zlatan daar voorlopig nog niet veel prijzen voor. Ook dit seizoen staat LA Galaxy pas vijfde in de Western Conference. Net aan dat gebrek aan trofeeën in de States, durfde een journalist zich te wagen in bovenstaand interview.

2 Zlatan na zijn hattrick tegen Kansas City.
USA TODAY Sports Zlatan na zijn hattrick tegen Kansas City.

Dat ging zo. Zlatan: “Ik denk dat ik de beste speler ooit ben die al in de MLS gespeeld heeft. En dat zeg ik zonder te lachen.

Journalist: “Waarom?”

Zlatan: “Heb je me de voorbije twee jaar hier bezig gezien? Of tonen ze de wedstrijden niet in Zweden?”

Journalist: “Vind je niet dat je eerst een kampioenschap moet winnen voordat je als de beste ooit in de MLS kan doorgaan?”

Zlatan: “Neen.”

Journalist: “Dus geen landstitel nodig?”

Zlatan: “Neen. Ik wil dat omdat ik er voor speel, niet om te tonen wie ik ben.”

Journalist: “OK”

Zlatan: “Van waar ben jij eigenlijk?”

Journalist: “Mexico.”

Zlatan: “Ah, daarom vraag je me dat” (vrij vertaald)

Journalist: “Denk je dat je dit ook nog in een grote Europese competitie kan brengen?”

Zlatan: “Overal waar ik nog naartoe ga, kan ik dat. Makkelijk.”

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Roger Williams droom lekker verder, alleen zullen ze never nooit uitkomen. Wie er is hier dom en arrogant, iemand die al jaren zeer bepalend is op het veld en op zijn 37e nog steeds de beste speler in het Amerikaanse voetbal is, en daarnaast ook nog miljoenen heeft verdiend, of jij die gefrusteerd op de computer alle afgunst spuit naar anderen ? Het zegt meer over jou dan Ibra...toch?

  • Pieter-Jan Haghedooren

    Is toch echt geniaal.

Lees meer