3
ANP Pro Shots

Iedereen recht op de banken voor speler die leven van leukemiepatiënt probeert te redden

De voetbalsupporters in Nederland hebben gisterenavond massaal hun waardering laten blijken voor Lennart Thy. De Duitse spits van VVV-Venlo miste de wedstrijd van zijn club tegen PSV omdat hij met een stamceltransplantatie hoopt het leven van een leukemiepatiënt te redden. Door die actie wordt hij door iedereen in de armen gesloten.

Hoewel Thy er dus niet bij was in Eindhoven, werd hij door de PSV-supporters uitgeroepen tot Man of the Match. VVV-aanvoerder Danny Post nam de prijs in ontvangst. Eerder op de avond kreeg Thy in Eindhoven al een staande ovatie. Dat gebeurde in de elfde minuut, refererend aan zijn rugnummer.

Ook bij de andere wedstrijd van vanavond lieten supporters merken veel respect te hebben voor de actie van Thy, die zeven jaar geleden als jonge speler van Werder Bremen DNA afstond om zo in de toekomst mogelijk iemand met bloedkanker te kunnen redden. Onlangs kreeg hij bericht dat er DNA-match is en twijfelde hij geen seconde om de daad bij het woord te voegen.

3
ANP Pro Shots
3
ANP Pro Shots

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eddy Van Gaver

    Sporter met een groot hart. Geef die een goed gevuld contract. Deze man kan je overal.hebben.

  • Gino Ollevier

    Prachtig,maar er zijn zoveel niet bekende mensen die dat ook doen en hun werk moeten verletten of verlof nemen.

Lees meer