4
BELGA

In de aanbieding: Emile Mpenza

Hoe zou het nog zijn met Emile Mpenza daar in het verre Azerbeidzjan? Niet zo goed, zo blijkt. De 33-jarige ex-Rode Duivel komt niet meer aan de bak bij zijn team Neftchi Bakoe en staat op het punt om te vertrekken. "Het klopt dat ik niet veel speel. Ik pas niet in de plannen van de trainer en zal in januari dan ook andere oorden opzoeken. De Jupiler Pro League? Mogelijk, dan zou de cirkel rond zijn", mijmert de gewezen aanvaller van onder meer Kortrijk, Moeskroen en Standard over een terugkeer. Hoeveel 'E1000' moet kosten, is niet bekend.

Acht matchen dit seizoen, goed voor een schamele 173 minuten (een gemiddelde van 22 minuten per wedstrijd, nvdr.), en twee goals in een vriendschappelijke wedstrijd. Dat zijn geen cijfers om over naar huis te schrijven, hoezeer we de Azerbeidzjaanse competitie ook respecteren. Dat beseft Mpenza ook. "Onder coach Asadov liep het nog vlot. Ik scoorde zes keer en leverde verschillende belangrijke assists af. Niet slecht, wetende dat ik niet eens op mijn positie speelde. Nadien raakte ik geblesseerd en kwam er na de titelviering een nieuwe trainer", klinkt het in DH.

Bankzitter
"Onder Hajiyev lukt het niet. Ik voel me nochtans goed in vorm. Ik heb nooit geklaagd voor mijn situatie en altijd de keuze van de trainer gerespecteerd. Maar deze situatie maakt me niet gelukkig." Mpenza heeft momenteel niet veel in de pap te brokken. Zijn concurrent Nasimov legde er al elf in het mandje dit seizoen en bovendien staat Bakoe opnieuw op kop. Een transfer in januari lijkt dan ook een feit.

"Mijn manager is op zoek naar een nieuwe club. Ook Bakoe gaat akkoord met een transfer. Ik ben hier graag gezien, maar besef dat ik een nieuwe uitdaging moet aangaan." Mpenza, die in augustus 2010 een contract voor drie seizoenen tekende ter waarde van 500.000 euro netto per jaar, loert op een overgang naar de Jupiler Pro League. "Daar heb ik mijn debuut gemaakt, ik wil er dan ook mijn carrière afsluiten. Ik wil ook dichter bij mijn zoon wonen." (dea)

4
BELGA
4
BELGA
4
BELGA

Lees meer