2 Luciano Passirani doet z’n uitleg.
RV Luciano Passirani doet z’n uitleg.

Italiaans tv-figuur looft Lukaku, tot hij plots stevig uit de bocht gaat: “De enige manier is hem tien bananen geven”

Zelf wil Romelu Lukaku de racistische incidenten op Cagliari achter zich laten, maar met een dwaze discriminerende uitspraak over onze landgenoot heeft een Italiaans tv-figuur zichzelf serieus te kijk gezet. Luciano Passirani, een zeventiger, wilde live op antenne de Rode Duivel bewieroken, maar pakte prompt uit met een misplaatste uitspraak. “De enige manier om hem af te stoppen, is hem tien bananen geven.” 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Zolang racisme aanwezig is, zal ik me laten horen. Maar ik wil het incident achter mij laten.” Makkelijker gezegd dan gedaan, want twee weken na de racistische spreekkoren door de Cagliari-fans wordt het onderwerp nog steeds duchtig besproken in binnen en buitenlandse media. Ook op de ietwat bescheidenere Italiaanse zender Top Calcio 24 - met dagelijks 200.000 kijkers wel een van de belangrijkste zenders uit Lombardije - waar Luciano Passirani live zijn mening gaf. De gewezen directeur van onder andere Atalanta en Lecco is inmiddels diep in de 70, maar komt als gast geregeld langs om het Italiaanse voetbal te analyseren. Het begon met goede intenties - de bloemetjes richting ‘Big Rom’ waren talrijk. 

“Ik zie in de Italiaanse competitie geen enkele speler zoals Lukaku. Niet bij AC Milan, niet bij AS Roma, niet bij Lazio. Hij is een van de sterkste spitsen, minstens twee keer zo krachtig als Zapata van Atalanta. Zo’n jongens hebben altijd dat extraatje. Dit zijn gasten die veel doelpunten maken, maar ook het team op sleeptouw nemen. Want als je een rechtstreeks duel aangaat met Lukaku, ben je dood, val je op de grond.” En toen pakte Passirani plots uit met een verkeerde uitspraak. “De enige manier om hem de baas te kunnen zijn, is hem tien bananen geven om hem eten te geven.” 

2 Lukaku.
AFP Lukaku.

Fabio Ravezzani, de grote chef van de zender, greep meteen in door het woord over te nemen en zich te verontschuldigen. Nadien maakte hij duidelijk dat Passirani nooit meer te zien zal zijn in een uitzending van TopCalcio24. Met een tweet later op de avond kwam Ravezzani terug op de zaak. “Passirani bood nog zijn excuses aan, maar toen was de uitzending al afgebroken. Zijn verontschuldigen bereikten de kijker niet meer. Het was verwarrend, want eigenlijk wilde hij een grapje maken.” Praat achteraf, denken vele twitteraars, die Passirani stevig op de korrel nemen. 

65 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • peter vermaelen

    Een misplaatste grap. Maar dat maakt van deze persoon nog geen racist. Ter informatie: Zijn schoondochter is zwart. Dat maakt deze flauwe grap, des te pijnlijker.

  • marnix laureyns

    Het wordt via de MEDIA weer eens uitvergroot. Voetbal is sensatiepolitiek.

Lees meer